AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Cumhur İttifakı’nın beraber hazırladığı infaz düzenlemesine muhalefetin getirdiği tutarsız eleştirileri değerlendirdi.

Akkal, toplumda infial yaratan cinsel suçlar, terör suçları, kadın cinayetleri ve kasten adam öldürme gibi suçların cezalarında bir indirim olmadığını aksine bu suçların cezalarının arttırıldığının altını çizerek,” Komisyon toplantılarında defalarca uzmanlar tarafından İnfaz Yasası’nda cinsel suçlara indirim uygulanmasına yönelik bir düzenlemenin yer almadığı izah edilmesine rağmen CHP, HDP ve İYİ Parti yetkilileri ve milletvekilleri, cinsel suçların infaz indiriminden yararlanmasına yönelik yasal düzenlemenin olduğunu iddia etmekte, sosyal medya hesapları ve ana akım medya üzerinden bu iddialarına yönelik propagandalar yapmaktadırlar. Ayrılma sürecimde de ifade ettiğim gibi İYİ Parti, CHP ve HDP'nin koltuk değnekliğini yapmaya devam etmektedir.”

TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşmeleri tamamlanarak geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu’na gelen infaz düzenlemesi görüşmelerinde zaman zaman tansiyon yükseliyor. Cumhur İttifakı’nın beraber hazırladığı infaz düzenlemesine itiraz eden muhalefet partileri geçtiğimiz hafta mecliste olmalarına rağmen yeterli çoğunluğun sağlanmaması için oylamaya katılmamış ve genel kurul görüşmeleri hafta sonuna uzamıştı. Mecliste hali hazırda görüşülen 70 maddelik infaz düzenlemesinde muhalefetin isteklerine AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal’dan eleştiri geldi.

Akkal açıklamasında şu ifadeleri kullandı :

Cumhur İttifakı olarak yoğun bir çalışma süreci sonucunda Meclis Başkanlığımıza 31 Mart 2020 tarihinde sunduğumuz Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’un “Genel Düzenleme”, “Geçici Düzenleme”, “İnfaz Hukuku”, “Kovid19” olmak üzere 4 ana başlığı bulunmaktadır. 70 maddelik İnfaz Yasası’nın düzenlenmesinde; “Terör”, “Cinsel Suçlar”, “Kasten Adam Öldürme”, “Uyuşturucu Madde”, “Kadın Cinayetleri” ve “Özel Hayatın Gizliliği” kapsam dışında bırakılan suçlardır. Komisyon toplantılarında defalarca uzmanlar tarafından İnfaz Yasası’nda cinsel suçlara indirim uygulanmasına yönelik bir düzenlemenin yer almadığı izah edilmesine rağmen CHP, HDP ve İYİ Parti yetkilileri ve milletvekilleri, cinsel suçların infaz indiriminden yararlanmasına yönelik yasal düzenlemenin olduğunu iddia etmekte, sosyal medya hesapları ve ana akım medya üzerinden bu iddialarına yönelik propagandalar yapmaktadırlar. Ayrılma sürecimde de ifade ettiğim gibi İYİ Parti, CHP ve HDP'nin koltuk değnekliğini yapmaya devam etmektedir.”

GENEL KURULU ÇALIŞTIRMAMA DERDİNDELER

“Gazi Meclisimizde "İnfaz Yasası"yla ilgili görüşmelere yönelik ortak bir çabamız olması gerekirken, siyasi ve vicdani sorumluluklarımız bunu gerektirirken CHP, İYİ Parti ve HDP iş birliğiyle görüşmeler engellenmektedir. CHP ve İYİ Parti Milletvekilleri, genel kurulda bulunmalarına rağmen oy kullanmayarak meclisi çalıştırmamaya yönelik ortak bir çaba göstermektedirler. Sizlerin de basına yansıyan görüntülerde izlediğiniz gibi HDP Milletvekilleri, cezaevlerindeki terör suçlularının da serbest bırakılması yönünde bir yasal düzenlemenin İnfaz Yasası kapsamında yer alması için Gazi Meclisimizde protesto gerçekleştirmişlerdir. Ceza İnfaz Yasası’na terör suçlarının dahil edilmesini isteyen HDP’yi CHP de destekleyerek HDP Eş Genel Başkanı’nın “gizli ortaklığı şeffaflaştırma çağrılarına” adeta olumlu bir yanıt vermektedir. “

TERÖR DESTEKÇİLERİNE AF YOK

“CHP ve HDP'nin; ülkemizi bölmeyi hedefleyen, 40 bin insanımızı katleden hain PKK, DHKP-C terör örgütü üyelerinin infaz indiriminden yararlanmasına yönelik talepleri kabul edilemez. Cumhur İttifakı olarak biz buna asla izin vermeyiz. Sorosçu Kavala gibi geçmişi karanlık olan devlet düşmanlarının affı yoktur. Kendilerinin "düşünce ve ifade özgürlüğü, demokrasi" söylemleri üzerinden devletimize ve milletimize yönelik hain eylemleri meşrulaştırma çabaları, milletimizin ve hukukun aklıyla alay etmek demektir.”

MUHALEFET YALAN YANLIŞBİLGİLERİ SERVİS EDİYOR”

“Muhalefetten beklentimiz, muhalefet olmanın doğasına uygun davranmasıdır. Bu süreci, yalan yanlış bilgilerle sulandırmak yerine yapıcı ve çözüm odaklı bir siyasi tavır üstlenmesidir. İktidarın her yaptığına yalnızca iktidar yaptığı için yanlış deme alışkanlığını bir kenara bırakarak zafiyet ve çaresizlik odaklı söylemler yerine milletimizin, ülkemizin ortak çıkarlarına duyarlı söylemleri ve eylemleri destekleme hususunda hassasiyet göstermesidir.“

KORONAVİRÜS İLE MÜCADELEDEN BAŞARIYLA ÇIKACAĞIZ

“Tüm dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte dayanışmanın, birlik ve beraberliğin önemine birlikte tanık olmaktayız. Koronavirüs pandemisiyle ilgili mücadelemizi, devletimizin ve milletimizin birlik ve beraberlik içinde atlatacağına inancım sonsuzdur. Vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin virüsün yayılmasını önlemek için alınan tedbirlere yönelik hassasiyetleri, sürecin getirdiği mağduriyetlerin üstesinden gelmek için gösterdikleri toplumsal dayanışma ve duyarlılık, dünyaya örnek teşkil edecek güçtedir. Bu vesileyle, Koronavirüs ile mücadelemizin kahramanları olan sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere bu sürecin en az hasarla atlatılması için mücadele eden tüm meslek gruplarımıza gösterdikleri yoğun çaba ve özveri için şükranlarımı sunuyorum. Yitirdiğimiz sağlık çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hastalarımıza şifa diliyorum.”

Editör: TE Bilişim