İstanbul'un bazı bölgelerinde tahminlerin dışında gerçekleşen kar yağışı kısa süreliğine heyecan yarattı, sabah saatlerinde de yerel olarak kendisini gösteren kar yağışı atıştırma seviyesinin üzerine çıkmadı. Son haberlere göre; kar batıyı terk ederken Meteoroloji'den son dakika uyarıları bu sefer doğu için geldi.

Beklenen kış Türkiye’yi etkisi altına aldı, hafta başında batıda etkili olan kar yağışı doğuya kaydı ve hafta sonu hemen hemen yurdu tamamen terk etmiş olacak. Soğuk hava dalgasının etkisini sürdürdüğü İstanbul’dan sürpriz haberler geldi, tahminlerin dışında bir kar geçişi yaşandı, sabah saatlerine kadar yerel olarak yağan kar ulaşımı etkileyecek seviyeye ulaşmadı. Meteoroloji’den kar konusunda bir son dakika uyarısı yayınlandı, Hakkari çevrelerinde bugün yoğun kar yağışı bekleniyor…

KAR UYARILARI DOĞUYA KAYDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı konusunda yeni bir uyarı yayınladı. Hakkari çevreleri için yapılan uyarı şu şekilde; Yapılan son değerlendirmelere göre; Bugün akşam saatlerinden sonra Hakkari çevrelerinde etkisini arttırması beklenen kar yağışlarının, bu gece ve yarın (Cuma) yoğun (20-50 cm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Özellikle tarım faaliyetlerini icra edenleri ilgilendiren bir uyarı geldi; MGM tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde bu gece ve yarın gece yer yer hafif zirai don riski olduğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceğinin tahmin edileceği belirtildi. Yağışların Hakkari, Bitlis ve Van’ın güney ilçelerinde yer yer yoğun olması beklendiği ifade edilen açıklamada, “Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin edilmektedir. Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği, rüzgarın ise güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. Bölgede en düşük sıcaklık Van'da sıfır ile 1, Bitlis'te sıfır ile 3, Hakkâri'de sıfır ile 3 ve Muş'ta 1 ile 3 derece olarak ölçülmüştür. En yüksek sıcaklıkların ise Van'da 5, Bitlis'te 2, Hakkâri'de 2 ve Muş'ta 3 derece olması bekleniyor” denildi.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ise, etkili olan kar yağışı nedeniyle 34 yerleşim yeri yolunun ulaşıma kapalı olduğu ve açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Hafta sonuyla birlikte hava yavaş yavaş ısınıyor. Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Konya, Karaman, Sivas, Sinop, Samsun, Ordu, Tokat çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hakkari çevreleri ve Van’ın güneyinde yoğun kar şeklinde olmak üzere genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 3
İstanbul: Çok bulutlu, yerel olmak üzere hafif karla karışık yağmur ve yüksekleri hafif kar yağışlı 6
İzmir: Parçalı bulutlu 8
Adana: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. 13
Antalya: Çok bulutlu 17
Samsun: Çok bulutlu, aralıklı karlakarışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı 4
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, iç kesimleri kar yağışlı 5
Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 0
Diyarbakır: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 9

Editör: TE Bilişim