Kar bekleyen Türkiye için haberler iyi, yurdun büyük çoğunluğu kar yağışı altında kalacak. 

Beklenen soğuk ve yağışlı havalar yurdu etkilemeye başladı. Hava sıcaklıkları düştü, birçok bölge yağıllara teslim oldu. Son dakika raporlarına göre hava sıcaklıkları bir miktar daha düşecek ve yağışlar birçok noktada kara dönüşecek. İstanbul’a kar bekleyenler için ise haberler kötü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminler bu hafta İstanbul’da sadece karla karışık yağmur beklendiğini gösteriyor. Hava durumuyla ilgili tüm ayrıntılar hafta boyunca yine Sözcü’de olacak…

YENİ HAFTA KARLA GELİYOR!

İstanbul dahil yurdun büyük çoğunluğu yeni haftayı yağmurla karşılayacak salı gününden itibaren hava sıcaklıkları daha da düşecek ve iç ve yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olacak.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve sozcu.com.tr tarafından derlenen son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı ve kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazar) Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, İstanbul ,Kocaeli, Yalova, Manisa, Düzce, Zonguldak ve Bartın ile yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Bolu, Düzce, Ankara ve Eskişehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Bu akşam saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde, yarın (Pazartesi)sabah saatlerinde Batı Akdeniz ve Muğla Kıyılarında görülecek yağışların yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege’de güney yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa), Güney Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim