Kartal,  Kandemir'i İstanbul'da 13 Ağustos'ta oynanacak Beşiktaş-Antalyaspor maçına götürüp, taraftarı olduğu Beşiktaş maçını stadyumda izleme, siyah-beyazlı futbolcu ve kulüp başkanıyla tanışma hayalini gerçekleştirecekleri sözünü verdi.

Manisalı 45 yaşındaki Hüseyin Kandemir ile Hatice Kandemir çiftinin 2 çocuklarından küçüğü olan Mehmet Kandemir'e doğuştan gelen bir hastalık olmasına rağmen 4 yaşındayken İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde kas erimesi teşhisi konuldu. Bir ekmek fırınında çalışan baba Hüseyin Kandemir, tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşayan şu an 17 yaşındaki oğlunun, sağlığına kavuşması için geçen 10 Temmuz'da yetkilerden yardım isteyip, oğlunun her geçen gün gözlerinin önünde eridiğini söyledi. Gözü yaşlı baba Kandemir, şöyle dedi:
"Yanımda olmasa da her gece yattığımda oğlum için gözyaşı döküyorum. Oğlumun her gün 'baba dışarı çık, tedavimi bul gel' demesi, yüreğimi dağlıyor. Çarşıya çıkıp, geziyorum ve eve geldiğimde ise oğluma yalan söylemek zorunda kalıp, 'bir kaç yere uğradım. Tedavini bulacağız' diyorum. Sağlık Bakanlığı'ndan oğlumun tedavisine yardımcı olunmasını istiyorum. Oğlumun eskisi gibi yürümesini, top oynamasını, akranları gibi dışarıda gezebilmesini istiyorum. Tedavisi olmazsa hastalığı ilerleyecek. Kasları iyice eriyecek. Organları çalışmaz hale gelecek. Oğlumun bu eziyetinin bitmesini istiyorum."

Kandemir, Gaziantep Üniversitesi Hastanesi'nde 2015 yılında yapılan bir çalışma ile kök hücre nakli ile kas erimesinin tedavisinin mümkün olduğunu da belirtip, oğlu için Sağlık Bakanlığı'ndan yardım beklediklerini de söyledi. Sağlığına kavuşacağı günü bekleyen Mehmet Kandemir de hergün evinin penceresinden dışarıda oynayan akranlarına baktığını ve çok üzüldüğünü belirtip, şunları söyledi:
"Bu hastalık sebebiyle çocukluğumu yaşayamadım. Hastalığım ilerledikçe organlara baskı yapacak. O zaman bana zararı daha çok olacak. Bu nedenle yetkili kişilerden tedavimin için bana destek olunmasını ve tedavimin yapılmasını istiyorum. Türkiye'de bu hastalığa yakalanan tek ben değilim. Benim gibi bu hastalıkla pençeleşen bir çok kardeşim var. Onlarda benim gibi yardım bekliyor. Bu nedenle benimle başlayacak yardımın ve desteğin tüm kardeşlerime umut olmasını istiyorum."
Kandemir, en büyük hayalinin Beşiktaşlı futbolcularla bir araya gelip, birlikte futbol oynamak, takımının maçını statta izleyebilmek ve kulübün Başkanı Fikret Orman ile tanışmak olduğunu söyledi. Kas hastası Kandemir ve ailesinin yardım çağırısı ulusal basında ve internet sitelerinde haber olarak yer aldı.

13 AĞUSTOS'TAKİ İLK MAÇA DAVETLİ
Kas hastası Mehmet Kandemir'in çağrısını internet haber sitelerinde gören Manisa Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Barış Kartal ile Çarşı Grubu Manisa Başkanı Murat Tuna, Mehmet'i ve ailesini evinde ziyaret etti. Mehmet Kandemir'in yaşadığı rahatsızlık hakkında babası Hüseyin Kandemir'den bilgi alan Manisa Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Kartal, fanatik Beşiktaşlı olan genç taraftarla da bol bol sohbet etti. Beşiktaş'ın bir maçını canlı olarak izleme hayalini bir kez de Mehmet Kandemir'in kendi ağzından duyan Manisa Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Kartal, bu konuyla ilgili olarak Beşiktaş Kulübü yöneticileri ile irtibata girdiklerini ve olumlu cevap aldıklarını söyledi. Kartal, şöyle dedi:
"Kardeşimiz Mehmet Kandemir'in yaşadığı sıkıntıyı ve hayalini haberlerden öğrendik. Vakit geçirmeden Beşiktaş Kulübü Dernek ve Taraftarlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hakan Özköse ile irtibata geçtik. Mehmet'in durumunu ve hayalini anlattık. Beşiktaşlı yöneticimiz derneğimize gereken ne ise yapılması konusunda talimat vererek, kulüp olarak hayalini gerçekleştirmek için hazır olduklarını ifade etti.

Mehmet Kandemir için 13 Ağustos'ta Beşiktaş'ın kendi sahasında oynayacağı Antalyaspor maçı için özel bilet ayırtıldı. Mehmet'in önce 12 Ağustos'ta uçakla babasıyla birlikte İstanbul'a götüreceğiz. Beşiktaş Çarşısı'nı gezdirdikten sonra Beşiktaşlı futbolcuların antrenman yaptığı tesislere götürerek siyah-beyazlı futbolcularla tanıştıracağız. Ertesi gün de takımımızın Antalya maçını stadımızda izleteceğiz ve kendisini Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman ile tanıştıracağız."

Kandemir'in tedavisi için kök hücre nakli konusunda İstanbul'da araştırmalara da başladıklarını dile getiren Kartal, "Onun sadece hayalini gerçekleştirmekle kalmayacağız. Tedavisi için gereken kök hücre nakli konusunda İstanbul'daki hastaneler de de araştırma yapacağız. Tedavisi konusunda da gereken destek neyse vermeye gayret göstereceğiz" diye konuştu.

"HAYALİMİN GERÇEKLEŞECEK OLMASI NEDENİYLE ÇOK MUTLUYUM"
Manisa Beşiktaşlılar Derneği'nin kendisini ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden kas erimesi Mehmet Kandemir ise, "Küçüklüğümden beri en büyük hayalim olan Beşiktaş'ı görme hayalim gerçeğe dönüşüyor. Bu benim için büyük mutluluk ve hayata bağlanmam için en büyük nedenlerden birisi oldu. Şimdi hayalim hayal olmakla kalmayıp gerçeğe dönüşüyor. Bundan sonraki tek umudum hastalığıma da bir tedavi bulunması. Benim gibi kas erimesi hasatlığına yakalananların umudu olmak istiyorum" dedi.

Kaynak: dha