Ensestin, tacizin, çocuk istismarının bu denli yoğun olduğu bir dönemde, bir coğrafyada böyle bir iş neden yapıldı hiçbir fikrim yok ancak o masal şimdiye dek tam 200 bin kez izlendi.

Storia’da paylaşılan içeriğe göre; hikayenin aslı Fransızca. Yazarı Uyuyan Güzel, Kırmızı Baslıklı Kız, Çizmeli Kedi,Külkedisi gibi masalların da yazarı olan Fransız şair Charles Perrault. 1694 yılında kaleme alınan “Eşek Derisi” sinemaya da aktarılan bir masal.

YOUTUBE’DA YAYINLANIYOR
Yaklaşık 1 haftadır Youtube’daki “Turkish Fairy Tales” yani Türkçe Peri Masalları isimli kanalda yayınlanıyor.

Öz kızıyla evlenmeye çalışan bir kralın ve ondan kaçmaya çalışan prensesin hikâyesini anlatan masalı izleyen çocuklar elbette durumun vehametinin farkında değil ancak ailelerden platforma şikayet yağmış.

Çizgi filmde prensesi seslendiren Oya Küçümen “Eski çağlardaki bir yanlışı anlatmak içindi sanırım. Şimdi izledim ve bu yanlışı öven bir şey göremedim. Tam tersi olmaması gereken bir şey olarak anlatılıyor. Yine de kaldırılması için ben de başvurdum” dedi.

Masalda kralı seslendiren Mazlum Kiper ise “Seslendirmesini hangi şirket, hangi kanal talep etti; hatırlamıyorum. En az 1 yıl olmuştur. Okuduğum seslerin içeriğine bakmıyorum. Okurken rahatsızlık duymadım. Olumsuz bir şey anlatsa yapmazdım. Ben sadece okuyorum, neyi anlatıyor bilmiyorum. Yani bu masaldır, adam bunu söyler; belki sonunda ceza alır. Tabii ki normalde bir kralın bile böyle bir şey yapması uygun olamaz. Bu belki Fransız mitolojisinden alınmış bir hikaye olabilir” diye konuştu.

Habertürk Gazetesi’nden İrem Koca, konuyu Doç. Dr. Mehmet Gökşin Karaman’a da sormuş. “Bu masal kral olan bir babanın kızıyla evlenmek istemesini anlatıyor ki bunun adı ensesttir. Ebeveynlerden böyle talepler gelebileceğini düşünen çocuk korkabilir, endişelenebilir. Çocuk ve gençler için sakıncalı olabilir” diyor Doç. Karaman.

Editör: TE Bilişim