Ailesi tarafından hastalığı nedeniyle bakımını yapamayacakları için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yurduna 2013'te verilen ve böbrek hastası küçük Kader'in yaşamı, Boyraz ailesi ile birlikte değişti. Hasta olmasına rağmen küçük kıza korucuyu aile olmak isteyen 1 çocuk babası TIR şoförü Mustafa ve Azize Boyraz, hiç görmedikleri Kader'i prosedürleri tamamlayınca aynı yıl evlerine götürdü. 1 ay sonra da Mardin'de trafik kazası geçiren baba Boyraz, uzun tedavi süreci sonucu yüzde 76 engelli durumuna geldi. Geçen süreç içerisinde Kader'in de böbrek yetmezliği hastalığı ilerledi, küçük kız Mersin ve Ankara'daki hastanelerde tedavi gördü. Mustafa Boyraz, 2 yıl önce böbrek nakli için sıraya giren Kader'e organ bağışı için kendisinden de doku örneği alınmasını istedi.

PROF.DR. HABERAL BAŞKANLIĞINDAKİ EKİP NAKLİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Boyraz, dokunun uyuştuğunu öğrenince tereddüt etmeden böbreklerinden birini çok sevdiği kızı Kader'e vermek istedi. Organ nakli prosedürleri ve kendi sağlık sorunları aşılınca geçen 10 Mayıs'ta Başkent Üniversitesi Adana Dr.Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Prof.Dr. Mehmet Haberal'ın yönetimindeki Prof.Dr. Kenan Çalışkan, Doç.Dr. Hakan Yabanoğlu, Yrd.Doç. Dr. İlker Murat Arer ve Uzman Dr. Murat Kuş'tan oluşan ekip tarafından Boyraz'dan alınan böbrek Kader'e nakledildi.

"YILIN BABASI"
Hastanede tedavinin tamamlanması ardından taburcu edilen küçük Kader, Mersin'in Mezitli İlçesi'ndeki evlerine döndü. Hasta olmasına rağmen koruyucu aile olarak aldığı Kader'e böbreğini veren Mustafa Boyraz, Mezitli Belediyesi tarafından yapılan sosyal medyada halk oylaması sonucu 'Yılın Babası' seçildi. Belediye Başkanı Neşet Tarhan'dan ödülünü alan Boyraz, "Bu ödülü, evlatları uğruna canlarını ortaya koyan bütün babalar adına alıyor ve bundan ayrı bir mutluluk duyuyorum. Böbrek nakline karar verilince ben vermek istedim. Dokularımızın uyuştuğunu öğrenince karar vermem 3 saniye sürdü. Diyalizden nakille kurtulacağını öğrenir öğrenmez kararımı verdim. Ben Kader'in şansı değilim, Kader bizim şansımız. Kader bize anne babalığı öğretti ve gerçek sevgiyi Kader ile öğrendik" diye konuştu.

"KADER EŞİMİN HAYATINI KURTARDI"
Kader'in yaşamlarına girdikten sonra 2 büyük mucize yaşadıklarını belirten anne Azize Boyraz ise şöyle konuştu:
"Eşim trafik kazası geçirdi ve 'Yaşamaz' dediler. Ama eşim 'Kader' diye sayıklayarak uyandı ve 'Ben kızıma gideceğim' dedi. O zaman hepimiz eşimin Kader'in yüzü suyu hürmetine hayata bağlandığını düşündük. Kader, ikinci mucizeyi gerçekleştirdi. Eşim aslında Kader'e hayat vermedi. Böbrek nakli sırasında Kader eşimi ölümün kıyısından kurtardı. Eşimin safra kesesinde çok ciddi, kanserden bir önceki evrede olan bir problemi varmış ve nakil sırasında bu görülerek alındı. Kader ikinci kez hayat verdi eşime."

"HERKES YUVADAN ÇOCUK ALMALI"
Yepyeni bir yaşama başlayan Kader Yılmaz ise duygularını şöyle anlattı:
"Çok mutluyum, babamla gurur duyuyorum. İnsanlar paranın en büyük hazine olduğunu düşünüyor ama asıl hazine bir çocuğun aileye sahip olması. Benim en büyük hazinem ailem. Ailemle çok muyluyum. Her aile yuvadan bir çocuk almalı bence. Sağlığıma kavuşunca saçlarımı ve burs paramı LÖSEV'e bağışlayacağım. Her çocuk mutlu olsun."
Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nin arkeoloji bölümünde okuyan 24 yaşındaki Deniz Boyraz da, Kaderi çok sevdiğini, babasını da takdir ettiğini söyledi.

BAKANIN ONUR KONUĞU OLACAK
Babalar Günü için Ankara'ya giden Boyraz ailesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın onur konuğu olarak ağırlanacak.

 

Kaynak: dha