Ramazan Bayramı öncesi Türkiye’den Kudüs’te bin çocuğa gönderilen bayram hediyeleri miniklerin yüzünü güldürdü.

Mirasımız Derneği (Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği) Kudüslü yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık dağıttı. Ramazan ayında Mescid-i Aksa’da kurduğu iftar sofraları ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdığı kumanyalar ile adından söz ettiren Mirasımız Derneği, bayram öncesi de bin Kudüslü çocuğa bayramlık dağıtarak mutluluklarına ortak oldu.

Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, Kudüs’ün 101 yıldır işgal altında olduğunu; ancak 2018 yılına, ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasıyla farklı bir burukluk içinde girdiğini ifade ederek, "Kudüs bu yıl hemen her gün dünya gündeminde oldu. Bu da insanların ve yardım faaliyetlerinde bulunan sivil toplum kuruluşlarının Kudüs’e yönelik daha da alakadar olmalarına neden oldu. Geçtiğimiz yıllara kadar bizimle birlikte Mescid-i Aksa’da iftar sofraları kuran STK sayısı üçü bulmazken bu Ramazan ayında birçok STK Mescid-i Aksa’da iftar sofrası kurdu. Bu hassasiyetin yıl boyunca ve Kudüs özgür olana kadar devam etmesini arzuluyoruz" dedi.

BİN ÇOCUK BAYRAMLIKLARLA SEVİNDİ

Yıl boyunca Kudüs’te çalışma yaptıklarını hatırlatan Demirci, "Kudüs’te özellikle çocuklara yönelik çalışmalarımız yıl boyunca çeşitlilik gösteriyor. Onların yarınlara daha bir umutla bakabilmeleri için yıl boyunca çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu Ramazan Bayramına da mutlu girmeleri için bayramlık dağıtımında bulunduk. Türkiye’den birçok STK ve kişi Kudüslü yetim ve ihtiyaç sahibi için bayramlıklar hediye etti. Biz de Mirasımız olarak bin Kudüslü çocuğa bayramlıklarını teslim ederek mutluluklarına ortak olduk" şeklinde konuştu.

30 BİN İFTAR 3 BİN KUMANYA

Dernek olarak Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa’da 30 bin kişiye iftar verdiklerini ifade eden Demirci, 3 bin aileye de kumanya dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Demirci, kumanya dağıtımlarının sadece Ramazan ayında olmadığını yıl boyunca bu yardımların devam ettiğini de kaydetti.

(İHA)
Kaynak: iha