Hatay’ın Samandağ ilçesinde düzenlenen ‘Evvel Temmuz Festivali’nde stant kuran Dr. Serdal Kanuncu ve ekip arkadaşları kendileri yetiştirdikleri kaktüsleri lösemili hastaların yararına satıyorlar. Fiyatı kaktüsü alanın belirlediği standa vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösteriliyor.

Lösemili çocukların yararına stant kurduklarını ve bu sayede lösemili çocukların sesini duyurmak istediklerini belirten Dr. Serdal Kanuncu, “Samandağ Evvel Temmuz Festivali’nde tamamı lösemili çocuklar yararına olmak üzere, evde büyüttüğümüz, beslediğimiz kaktüslerin satışını ve bu satıştan elde edilecek gelirin tamamını lösemili çocuklara bağışlamayı düşündük. Bu sebepten dolayı Samandağ’da Evvel Temmuz Festivali’nde kaktüs standı kurmaya karar verdik. Bize bu izni ve kolaylığı sağlayan festival komitesine çok teşekkür ediyoruz. Amacımız tabi ki özellikle lösemili çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek, ailelerin göstermiş olduğu sabra, yorgunluklara dikkat çekmek" dedi.

Amaçlarının özellikle kanser vakalarına dikkat çekmek olduğunu ifade eden Dr. Kanuncu, "Bu konuda bu da benim yapmış olduğum naçizane bir çalışmadır. Bu vesileyle biz kaktüslerimizi gönüllülük esasına dayanarak halkımıza takdim ediyoruz. Onlar da gönüllerinden ne koparsa her kaktüse bir bağış şeklinde karşılıyorlar ve tamamını çalışma bittikten sonra lösemili çocuklara bağışlayacağız. Bütün Türkiye’de yaşayan, dünyada yaşayan lösemili çocukları buradan, Samandağ’dan selamlıyorum” dedi.

Vatandaşlardan yoğun ilgi gördüklerini ifade eden Kanuncu, "Şimdiden çok büyük bir ilgi var. Gerek kaktüs satın almak isteyenler oluyor, gerekse de kaktüsleri kendileri getirip bağış yapmak isteyenler oluyor” ifadesini kullandı

Kaynak: iha