Memur maaş zammı açıklaması son dakika detayları ile araştırılıyor. 3600 ek gösterge ve sosyal hakların da ele alınacağı memur zammı toplu sözleşme görüşmeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yapacağı açıklama ile netlik kazanacak. 2022 yılını kapsayacak olan memur zammı görüşmeleri, 2023 yılı için de kapsayıcı olacak. Peki, memur zammı toplu sözleşme kararı sonuçları saat kaçta açıklanacak? İşte 3600 ek gösterge detaylarının de yakından takip edileceği memur zam teklifi hakkında detaylı bilgiler.

Son dakikada bir sürpriz olmazsa, bugün 14:30 itibariyle anlaşmanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklanması bekleniyor. 3600 ek gösterge, sözleşmeliler, aile yardımı, 4C’lilere ek ödeme anlaşılan başlıklar arasında bulunuyor.

YÜZDE 19’LARA YAKLAŞTI 

Edinilen bilgilere göre, toplu sözleşme görüşmeleri gece geç saatlere kadar sürdü. Bilgi veren yetkililer de, ek ödeme ve diğer ödemelerle birlikte alınan zammın yüzde 19’lara yaklaştığını belirtirken, “Seyyanen zam değil, oransal zamlar üzerinden görüşmeler sürdü. Yüzde 95 oranında anlaşma tamam... Yine de son dakikaya kadar beklemek gerekir” görüşünü dile getirdi. Masada anlaşılan konuların başında 3600 ek gösterge geldi. Buna göre gelecek yıl içinde bu konuda çalışma yapılacak ve hayata geçirilecek. Benzer bir şekilde sözleşmelilerle ilgili çalışmaların da gelecek yıl içinde tamamlanması konusunda mutabakata varıldı. Aile yardımlarındaki iyileştirmede de bir orta nokta bulunduğu ifade edilirken, 4C’lilere ek ödemeler konusunda da sonuç alındığı kaydediliyor. 4C’lilere yapılacak ek ödemenin 260 TL seviyesinde olacağı belirtiliyor

Editör: TE Bilişim