BEŞİKTAŞ KARTAL MEYDANI'NDA TOPLANDILAR
Referandumun resmi olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından, İstanbul'un bazı ilçelerinde bu akşam saatlerinde toplanan yüzlerce kişi eylemler düzenledi. Beşiktaş Kartal Meydanı'nda toplananan bir grup, sloganlar atarak Beşiktaş ara sokaklarında yürüdü. Balkonlara çıkan bazı kişiler, grubun geçişi sırasında tencere ve tava ile ses çıkararak eyleme destek verdi.

POLİS TAKSİM MEYDANI'NA YÜRÜYÜŞE İZİN VERMEDİ
Yürüyüşün ardından tekrar Kartal Heykeli önüne gelen grup, Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Ancak grubun önü Dolmabahçe Caddesi'ne girişte polis tarafından kesildi. Bunun üzerine grup, slogan atarak dağıldı.

KADIKÖY'DE EYLEMCİLER YOLU KAPATTI
Aynı saatlerde Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası binası önünde de bir grup toplandı. Opera önünde toplanan yüzlerce kişi, pankart açtı. Grup daha sonra sloganlar eşliğinde Bahariye, Moda ve Rıhtım'da yürüdü. Yaklaşık 2 saat ara sokaklarda slogan atan gruba balkonlara çıkan bazı kişiler tencere ve tavalar ile ses çıkartarak destek verdi.
Opera önünden başlayan yürüyüş Haydarpaşa'daki İlçe Seçim Kurulu Binası önünde son buldu. Burada çevik kuvvet polisleri geniş güvenlik önlemi aldı.
Yolu trafiğe kapatan eylemciler bir süre soğan attıktan sonra basın açıklaması yaptı. Grup, açıklamanın ardından polisin uyarılarısının ardından olaysız dağıldı.

ANTALYA’DA POLİS MÜDAHALESİ

Antalya’da, referandum sonucuna itiraz ederek eylem yapan grubu, polis biber gazıyla dağıttı. Çıkan arbede sonrasında gruptan 14 kişi gözaltına alındı.

16 Nisan’daki referandum sonucuna itiraz eden 50 kişilik grup, saat 21.00 sıralarında Antalya’nın simgelerinden tarihi Üç Kapılar önünde toplandı. Burada slogan atıp basın açıklaması yapmak isteyen gruba,  polis, gösterinin izinsiz olduğunu belirterek dağılmaları konusunda uyarıda bulundu. Grubun ikazlara rağmen dağılmaması üzerine bölgeye çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

Polis amirleri, gruptakilere dağılmaları konusunda yeniden uyarıda bulununca çıkan tartışmaların ardından arbede yaşandı. Daha sonra çevik kuvvet ekipleri gruba biber gazıyla müdahale etti. Bazı göstericiler ara sokaklara kaçarak dağılırken, polis, gruptan 14 kişiyi gözaltına aldı. Polis araçlarına bindirilen eylemciler, emniyet müdürlüğüne götürüldü.

BAKIRKÖY

İstanbul da protestoların düzenlediği yerlerden birisi de Bakırköy oldu. Bakırköy’de toplanan vatandaşlar “Seni başkan yaptırmayacağız” sloganı attı.

İZMİR BORNOVA’DA 10 GÖZALTI

İzmir Bornova’da hukuksuz seçime karşı hakkını arayanlar gözaltına alındı. YSK’nın tartışmalı son dakika kararı sonrasında yurtta seçim sonuçlarına itirazlar yükselmeye devam ediyor. İzmir’de YSK’yı protesto etmek isteyen 10 vatandaş sivil polisler tarafından yaka paça gözaltına alındı.

İZMİR’DE PROTESTO

İzmir’de vatandaşlar ses çıkararak referandum sonuçlarını protesto ediyor

ANKARA’DA KUĞULU PARK

Ankara'da ODTÜ'lü öğrenciler “Hayır daha bitmedi yeni başlıyor” sloganı ile yürüdü. ODTÜ kampüsü içerisinde bulunan 5. Yurt önünde toplanan öğrenciler, “Diktatöre teslim olmayacağız” sloganlarıyla 100. Yıl mahallesine yürüdü. Ayrıca Dikmen, Batıkent, Keçiören ve Kuğulu Park’ta da YSK'nın kararına karşı bir araya gelen halk, irili ufaklı protesto eylemlerine başladı.

SAMSUN

Samsun Türk İş kavşağında buluşan Samsunluları polis barikatı karşıladı. Polis barikatının karşısında yaptıkları basın açıklamasında referandum sonuçlarını ve YSK’yi protesto eden halk “hayır” demeye devam edeceklerini ilan etti.

ANTALYA

Antalya'da protestolara katılanlara polis müdahale etti. Müdahalede 13 kişi gözaltına alındı.

ESKİŞEHİR

Eskişehir Yenimahalle'de üniversiteliler ve mahallellinin tencere tavalı eylemine polis müdahalesi gerçekleşti. Müdahalede 8 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: dha