Genel olarak insanların aklında doğa çağrışımı yapan yeşil rengi, aynı zamanda parayı simgeler. İnsan gözünün en hassas olduğu renk yeşildir ve insan gözü en çok yeşilin tonlarını ayırt edebilir. İşletme sahipleri bu sebeple yeşili seçiyor olabilir...

Spotify

Spotify, markaları için ilginç yeşil tonları seçme geçmişine sahiptir. Bu renk, başlangıçta sadece, kimsenin o zaman yeşili kullanmadığı ve öne çıkmasını istediği için seçilmiştir.

Logonun tasarımcısı Tobias Van Schneider, bu konuda ''yükselmej için çaresiz'' olan ''kasvetli'' bir ''brokoli'' olarak nitelendiriyor. Yeni rengin sadece daha taze ve modern görünmekle kalmadığı, özellikle de tam ekran uygulamasında göze daha kolay geldiğini belirtiyor.

BP

Birleşik Krallık merkezli, çok uluslu petrol ve gaz şirketi olan BP, faaliyet gösterdiği sektörün çevre dostu olmamasını durumunu biraz olsun lehine çevirmek ve çevre dostu bir marka olduğu izlenimini yaratmak için logosunda yeşil rengini kullanıyor.

Starbucks

Herhalde bu listede dünyanın en büyük kahve dükkanı zinciri olan Starbucks‘a yer vermesek olmazdı. Bir denizkızının yer aldığı yeşil renkteki logosuyla tanınan marka, bu rengin dikkat çekici olmasının yanı sıra, çevre ve sağlıkla ilişkili olmasının gücünden de faydalanmak istemiştir.

WhatsApp

Neredeyse hepimizin günlük hayatının bir parçası haline gelen mesajlaşma uygulaması WhatsApp da yeşil renginin kendine has özelliklerinin gücünden faydalanır.

Editör: TE Bilişim