Şemdinli İlçesi’ne bağlı Altınsu Köyü’nde operasyonu sürdüren Jandarma ve Emniyet Özel Harekat Şube timleri ile PKK’lı teröristler arasında dün gece çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 26 yaşındaki Özel Harekat Polisi Erhan Konuk şehit olurken, 1 güvenlik görevlisi de yaralandı. 

Şehit Özel Harekat Polisi Erhan Konuk için Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Van Valisi Murat Zorluoğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Van YYÜ Rektör Vekili Prof.Dr. Ahmet Kazankaya ile askeri erkan ve polisler katıldı. 
Tören, saygı duruşu ve şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim okunması ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu dua ardından şehit polis memuru Erhan Konuk'un Türk Bayrağı'na sarılı tabutu polis arkadaşları tarafından tekbirlerle uğurlandı. 

Kaynak: dha