Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Vatikan'a gitti. 59 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı düzeyinde gerçekleştirilen Papa Franciscus ziyareti Türk kamuoyunda çok konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, San Damaso Kapısı'nda Papalık İkametgah Valisi Başpiskopos Georg Ganswein tarafından karşılandı. Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatikan'da Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile baş başa ve heyetler arası görüşme yaptı.

HIRİSTİYANLIĞIN EN BÜYÜK KİLİSESİNİ ZİYARET ETTİ

Vatikan'daki görüşmeler sonrasında Apostol Sarayı'nda bulunan ve Hıristiyanlığın en büyük kilisesi olarak kabul edilen "Aziz Petrus Bazilikası" ya da "San Pietro Bazilikası" olarak bilinen yere geçti.

Vatikan töreniyle karşılanan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, damadı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, eşi Esra Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

ERDOĞAN'IN VATİKAN ZİYARETİ HEYETİNDE MHP'NİN İKİNCİ İSMİ

Erdoğan'ın Vatikan ziyareti heyetinde yer alan MHP'li isim ise dikkat çekti. Papa görüşmesi sonrası çektirilen fotoğraflara yansıyan bu isim MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan başkası değildi. Heyette yer alan Yalçın'ın fotoğrafı Cumhurbaşkanlığı web sitesinde de yer aldı.

Erdoğan'ın resmi heyetinde yer alan Semih Yalçın'ın Vatikan'a gitmesi sosyal medyada tepkiyle karşılandı. İşte o tepkilerden bazıları;

- "Bugün, “Gerekirse ben de bir Bozkurt gibi en önde Afrin'e giderim. Taşıdığım canı veririm" diyen Devlet Bahçeli; Neden Semih Yalçın’ı Papa’nın yanına göndermiş de Afrin’e göndermemiş"

- "Orda Mhp Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ı çözemedik. Acaba Papa ile Türk Milliyetçiliği konusunu konuşmaya ve Mhp'nin son durumunu değerlendirmeye mi gitti?"

- "Şu fotoğrafta sağdan ikinci sıradaki zât; MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın değil mi? Hani şu "Papa ayinlerinde günah çıkarmaya devam etmelidir. Zira kendisinin günahı ziyadesiyle birikmiş ve fiyaskoları artmıştır" diyen Devlet Bahçeli’nin en has adamı! Sanırım benzettim.."

AKP'Lİ HESAPLARA GÖRE VATİKAN ZİYARETİ "MİLLİ İTTİFAK" İÇİN OLUMLU BİR ADIMMIŞ!

AKP'ye yakın bazı sosyal medya hesapları ise, 'Erdoğan'ın Vatikan ziyaretinde MHP'li Semih Yalçın'ın da bulunmasını "milli ittifak" için olumlu bir adım olarak değerlendirdi.

Editör: TE Bilişim