Ardından Suriyeli işçi, akraba ve yakınlarıyla geldikleri fabrika önünde içinde işçilerin bulunduğu servise taş ve sopalarla saldırdı. Olayda 2 kişi yaralandı. 

Olay, Hendek ilçesinde bulunan Sakarya 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana geldi. İddiaya göre sanayi bölgesindeki bir galvaniz fabrikasında çalışan Suriye uyruklu bir kişi, iş yerindeki bölüm sorumlusuyla sebebi bilinmeyen bir konudan kavga etti. Tartışmadan bir gün sonra Suriyeli işçi, yakınlarını ve arkadaşlarını da yanına alarak fabrikanın önüne geldi.
Yaklaşık 15 kişilik grup, fabrika önünde karşılaştıkları bölüm sorumlusunun panelvan aracına ve içinde işçilerin bulunduğu fabrika servisine taş ve sopalarla saldırdı. Öfkeli grup, aracın camlarını paramparça ederken, çevredeki vatandaşlar Suriyelileri sakinleştirmeye çalıştı.

Grup, araçlara bir süre sopa ve taşları atmaya devam etti. Araçların kapıları ve camları saldırıda parçalandı. Saldırıda fabrika işçisi Sefa T. ve Cafer Ç. yaralandı. Yaralı işçiler ambulansla Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
 

Kaynak: dha