Konuyla ilgili kulak burun boğaz uzmanlarının görüşlerini inceledik. Öncelikle hekimlerin kesin tavsiyesini açıklayalım: Burnunuza tereyağı sürmeyin!

Covid-19’a bağlı koku duyusu kaybına genellikle tat almayla ilgili sorunların da eklendiğini anlatan uzmanlar, bu durumun genellikle birkaç hafta içinde düzeldiğini, uygulanan bazı ilaç tedavileri olduğunu ama bunların da kanıtlanmış bir etkinlikleri olmadığını belirtiyor. Yani anlayacağınız en iyisi doğal akşına bırakmak.

Genel olarak koku alma problemlerinde burun içinin nemlendirilmesi tedavide yardımcı yöntem olarak kullanılıyor ama bunun için de gerekli bilimsel araştırmalardan geçmiş maddelere başvuruluyor.

Hilal Kaplan’ın burnuna sürdüğü tereyağı söz konusu olduğunda sorun biraz daha büyüyor. Kaplan her gün burnuna kaç kilo tereyağı sürüyor? Ne kadar olursa yeterli? Ya da fazlası sadece bütçeye mi zararlı!

Daha büyük sorunsa “en has organik tereyağı” denilen malzemenin bozulmaya, çürümeye ya da zararlı olabilecek mikroorganizmaların üzerinde üremesine müsait bir yapıda olması.

Burun mukozası öyle her şeyi sürmeye de gelir bir şey değil. Cilde sürülen pek çok ilaç göze ya da ağıza sürülmüyor, buruna sokulmuyor.

Peki sizler, tereyağını en çok ne için kullanıyorsunuz? Haberimizin yorum kısmına yazabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim