Avusturya'nın başkenti Viyada'da yaşayan 31 yaşındaki Türk din adamı Ramazan Demir bu sıralar ülke basınının popüler ismi... 7 yıl boyunca cezaevlerindeki çoğunluğu Türk olan Müslüman mahkûmlara radikalleşmeye karşı olarak gönüllü hizmet veren Demir, bu süreçte biriktirdiği anılarını bir kitapta topladı. Demir'in 'Radikaller Arasında' kitabı Avusturya'nın yanı sıra Almanya ve İsveçre'de oldukça popüler.

"TÜRKİYE SINIRINA GİDECEKTİ"

18 yaşında, çok iyi Almanca konuşan bir Türk genci, hücre arkadaşından etkilenerek terör örgütü DEAŞ'a katılmak istediğini Demir ile yaptığı birebir görüşme esnasında söylemiş. Hücre arkadaşından etkilenen ve aslen Suriye sınırındaki bir Türk kentinden olan gencinin hapse girme nedeni bir baka soygunu. Demir, 'pırıl pırıl bir gençti' diye yâd ettiği Türk gencin bir gün cuma namazından sonra yanına gelerek ısrarla birebir görüşmek istediğini aktarıyor. Genç, görüşmesinde doğrudan DEAŞ'a katılma planını Demir'e açmış.

Demir, "Bu gencin gözlerinde 'düşündüklerim doğruysa beni tasdik edin, doğru değilse beni kurtarın' mesajı vardı" diyor. Hâlihazırda radikalleşmiş hücre arkadaşından etkilenen bu Türk gencini 'doğru yola' çevirmek ise tahmin edildiği kadar zor olmamış... Demir, "Bu gençle Josephstadt Cezaevi'nde birkaç defa görüştükten sonra onu ikna etmeyi başardım. Bir din görevlisinin yalnız ve korunmasız bir mahkûmu etkileyip onu radikallere rağmen aydınlatması muazzam bir şey" sözleriyle 'başarı hikâyesini' anlatıyor.

Editör: TE Bilişim