Kürşat Yılmaz

Türkiye'deki cezaevinden üç kez (1994, Şubat 1997 ve Şubat 1998) kaçarak Temmuz 1998'de Bulgaristan'da tutuklandı.  Eski Kuşadası Belediye Başkanı Lütfi Suyolcu'nun 1995 yılında öldürülmesini düzenlemekten 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. İşadamı Halis Toprak'ı öldürürse cezasının iptal edileceğinin söylendiğini ve bağlantıları hakkında konuşmasını engellemek için Bulgaristan'da Hepatit C verildiğini iddia etti.

Bulgaristan'a kaçtıktan sonra 2008'de Varna'da gözaltına alındı ve ardından Nisan 1999'da Türkiye'ye iade edildi.

Sedat Şahin

Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden olan Sedat Şahin, Samsun’un Bafra ilçesindendir. Sedat Şahin İsmi ilk olarak 1993 yılında, Çağlayan’da bir arabanın içinde vurulan yakın adamları Cihan Kaplan ve Esabil Karataş’a yönelik suikastten sorumlu tuttuğu Hacı Çapan’ın öldürülmesi ile duyuldu. Gerçek adı Mehmet Nafi Çapan olan Hacı Çapan, 1996 yılından hastaneden taburcu olduğunda vurularak öldürülmüştü.

Ahmet Tekin Baykal

Özgecan Aslan'ın katilini ve babasını cezaevinde vurarak öldürülmesi konusunda şüpheliler arasında gösterilen ünlü mafya babası ve "reis" olarak anılan Ahmet Tekin Baykal aslında medyaya çok uzak bir isim değil. 1997 yılında çete lideri olduğu iddiasıyla cezaevine giren ve tutuklanan baykal , cezaevinden çıktıktan sonra tekrar suç örgütü kurduğu gerekçesiyle cezaevine girdi. Çerkez ibrahim olarak bilinen İbrahim Çiftçi'nin öldürülmesi olayında azmettirici olduğu iddialarıyla da yargılanan Ahmet Tekin Baykal'ın adamlarıyla birlikte zorla çek senet tahsilatı, yağma , adam kaldırma, iş yeri kurşunlama olaylarıyla ilgil gelen şikayetler üzerine 2008 yılında Emniyet tarafından yapılan Anafor Operasyonuyla gözaltına alınıp cezaevine konulmuş ve hakkında rekor ceza istenmişti.

Editör: TE Bilişim