Vanlı motokrosçular Mustafa Sünnetçioğlu ve Kasım Ertürk, 2 yıllık bir eğitimin ardından ilin en yüksek zirveleri arasında bulunan Artos Dağı ile Başet Dağı'na motosikletleriyle tırmanış yaptı.

Bölgedeki birçok dağa tırmandıklarını söyleyen Mustafa Sünnetçioğlu, hedeflerinin motosikletle Süphan Dağı'na tırmanmak olduğunu belirtti. Sünnetçioğlu, Van ve çevresinin motokrosçular için uygun alanlar sunduğunu anlatarak şöyle konuştu:
"Van Gölü çevresi ve çevremizdeki dağlar çok elverişli olduğu için bu sporu yapmak için ayrı bir parkura ihtiyacımız olmadı. 2 bin - 2 bin 500 metre yüksekliğindeki dağlara tırmanmaya başladık. Artos Dağı'na tırmanışımız zorlu geçti, bazı etaplar çok kayalık olduğundan dolayı geçiş biraz zor oldu. Bu kadar yüksek bir irtifaya çıkacağımızı biz de zannetmiyorduk. Ben ve Kasım Ertürk arkadaşım bu zorlu parkuru yaptık ve zirveye ulaştık. İleriki zamanlarda Süphan Dağına çıkmayı düşünüyoruz."

Van Gölü havzasının orijinal bir parkur olduğunu belirten motokrosçu Kasım Ertürk, "İki yıldan beri motokros yapıyorum. Artos Dağı'na tırmandık çok zorlu bir parkurdu ama başardık. Daha sonra 3 bin 684 metre Başet Dağı'nı denedik ve başarılı olduk. Bundan sonra amacımız Süphan Dağı'na tırmanmak" dedi. Patika Doğa Sporları Kulüp Başkanı Mustafa Bingöl ise bölgede bisiklet sporu, dağcılık ve motokros yaptıklarını, bu sporlarla ilgilenen herkesin Van'ı görmesini istediklerini söyledi.

Kaynak: dha