İbrahim Erdem Karabulut, “Ya Rusya müdahale ederse!..” başlığıyla kaleme aldığı yazısında önemli yorumlar yaptı.

Karabulut yorumunda, “Herkes Putin olaya el koyarsa olayın şekli değişir düşüncesini stratejistlere göre benimsemişlerdi. Üzülerek söylüyorum Ben Azerbaycan artık bu işgale dur diyecektir. Buradan geri adım atması adeta intihar olur. Aliyev bu işgali bu yaşanan fırsat ile sonuna kadar götürecektir. Aksi bir durumda İlham Aliyev iktidardan düşer. Hatta ilk günden Azerbaycan kardeş ülkemizdir, Türkiye olarak her türlü desteği veriyoruz diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık seçimini dahi etkiler hatta seçilmesi imkansızlaşır tezini savundum” şeklindeki ifadeleri kullandı.

Yazının tamamı şu şekilde:

Bakınız! Azerbaycan ve işgalden kurtarılan Karabağ bir anda gündemden düştü.
Hatırlamaya çalışın TV Kanallarında koca koca adamlar günlerce stratejist ve savaş uzmanı olarak neler konuşuyorlardı.
Savaş iki yıldan az olmamak üzere maksimum 10 yıl sürer.
Hatta Rusya bir iki haftadır müdahale etmiyor, Paşinyan'ın burnu sürtsün diye ders veriyor, Rusya lideri Putin yarın ben buradayım ne oluyor derse olayın rengi değişir vs.
Her uzman sözüm ona kendisine göre bir senaryo çiziyordu.
Toplum olarak hepimiz evlerimizde olan biteni izliyor ve hatta onların yönlendirmesine göre kendi fikirlerimizin yanlış olduğunu düşünüp onların fikirlerini benimsiyorduk.
Çünkü onlar stratejist ti. Onlar bu konuları en iyi bilenlerdi. Onlar fikir ve düşüncelerini işte böyle topluma kabul ettiriyorlardı.
Şimdi, Ben diye söze başlarsam belki biraz ayıp edeceğim, fakat konuya açıklık getirmek adına ben demek zorunda kalacağım için okuyucularımdan şimdiden özür diliyorum.
Arkadaşlarımla bu konu üzerine kritik yapıyoruz. Onlarda o koca koca stratejis olan adamları dinleyip ona göre kendi düşüncelerini belirlemişlerdir. Herkes Putin olaya el koyarsa olayın şekli değişir düşüncesini stratejistlere göre benimsemişlerdi.
Üzülerek söylüyorum "Ben" Azerbaycan artık bu işgale dur diyecektir. Buradan geri adım atması adeta intihar olur. Aliyev bu işgali bu yaşanan fırsat ile sonuna kadar götürecektir. Aksi bir durumda İlham Aliyev iktidardan düşer. Hatta ilk günden Azerbaycan kardeş ülkemizdir, Türkiye olarak her türlü desteği veriyoruz diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık seçimini dahi etkiler hatta seçilmesi imkansızlaşır tezini savundum.
Siyaseten küçümsenmeyecek olan arkadaşlar hani derler ya, "bıyık altı gülümseme" işte tam o pozisyondaydılar.
Gerekçemi öğrenmek istediler.
Şöyle ifade ettim Ulusal güvenlik der ki; Böyle fırsatlar %1 dış politika gözlemlenirken %99 Ülke menfaati gözetilir.
Dönemin Azerbaycan başbakanlarından Panah Hüseynov ile Yiğit Adam Ebulfez Elçibey'in Başbakan Yrd. Prof. Kamil Veli Nerimanoğlu şöyle ifade etmişlerdi.
İşgalden 10 yıl sonraki bir Ulusal Güvenlik konulu toplantıda Azerbaycan'ın yeni nesil ordusu 10-15 yıl içerisinde bu işgali bitirecektir. Gerekçeleri bir hayli fazlaydı, Onları sıralamamın artık bir anlamı da yok.
Sonuç Stratejistlerin kamuoyunu günlerce yanıltıcı analizleri boş çıktı. Putin o şiddetli çatışmalarda dahi el altından desteklediği Ermenistanı yalnız bıraktı. Açıkça "Ermenistan işgal ettiği topraklardan çekilmelidir" ifadesinide kullandı.
Şunu da özellikle belirtmeliyim...
Nahçıvan ve Azerbaycan arasındaki koridorun açılacağını ve Türk Dünyasının artık önünde durulamayacağını ifade ettiğimde ise, Güzel bir rüyada olduğum da söylenmişti.
Olsun inşallah gördüğüm güzel rüyalar hep böyle Türk milleti için güzel sonuçlanır.
Bırakalım onlar bir kaç gün, birkaç ay, birkaç yıl benim rüyada yaşadığımı düşünsünler.
Gerçekleşen bu koridorun açılması ve Karabağın işgalden kurtulması inşallah dünya var oldukça kalacaktır.
TV Ekranlarındaki stratejistlerin hep aynı kalıpta olduğu bu dönemlerde lütfen sağduyulu olup Devletimizin kararlarına hep birlikte sahip çıkalım.

Tablo ne kadar karanlık çizilirse çizilsin birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman yine bir Çanakkale destanı yazacağımız gerçeği daima hatırlanmalıdır...

Hoşça kalınız...

Editör: TE Bilişim