Beta 1 ve Beta 2 Adlı iki alışveriş merkezi ile Bişkekin ilkleri arasına girmiş Türk yatırımı

1978 yılında Adana'da iş hayatına başlayan Yusuf Uğur, başarılı yönetim ve planlama, strateji yapma yeteneğiyle çalışma hayatını İstanbul'a taşıdı. Uluslararası ekonomi ve ticaret alanında uzmanlaşan, iş hayatında başarılı ve isabetli adımlar atan Yusuf Uğur, bugün dünyanın bir çok ülkesinde başarılı iş adamı olarak tanınmaktadır. BETA AVM'nin İstanbul Kurucu Başkanı, aynı zamanda 1997 yılında kurulan Beta İnşaat Yatırımcılık firmasının da Kurucu Başkanıdır. Beta Stores Alışveriş Merkezleri 2000 yılında büyüme misyonuyla başladı.

6 Temmuz 2000 tarihinde Beta Stores 1'in açılışı, büyüme misyonuna giden ilk adım oldu. 23 Aralık 2009'da Beta Stores 2'nin açılışıyla, büyüme açılımı yükselterek üçüncü halkası olan Beta Stores 3'ü Kırgızistanda AMV modeli ile ön plana çıkardı. Geçen zaman zarfında Bawella markası olan çikolata, bisküvi ve şekerleme ürünleriyle dünya pazarına 2010 yılında girdi. Rusya Federasyonu, Türk Cumhuriyetleri, Kafkaslar, Ortadoğu, Afrika, Avrupa Birliği ve Balkan ülkerinde 40'ın üzerinde distribütörlükleri bulunmaktadır.

1995-1997 yılları arasında Kırgızistan Başbakan danışmanlığı yaptı. 1998-2000 yılları arasında Başbakanın birinci yardımcı danışmanlığını yaptı. 2002-2007 yılları arasında Türkiye'nin köklü partisi olan Doğru Yol Parti'sinin Genel Başkan danışmanlığı görevlerinde bulundu. Kırgızistan Cumhuriyeti'nin köklü üniversitelerinden Devlet Teknik Üniversitesi tarafından "Fahri Profesör" ünvanına layık görülen Yusuf Uğur, "Kırgız Türk İş Konseyi Yürütme Kurulu", "Özbek Türk İş Konseyi Yönetim Kurulu", "Azerbaycan TÜSİAD İcra Kurulu" ve "Avrasya İş Konseyleri DEİK Üyesi"dir. Yusuf Uğur, Kırgızistan Türkiye Fahri Konsolosluğu görevini de yürütmektedir.

Editör: TE Bilişim