Vedat BAYRAKTAR - Ahmet YEŞİLMEN - Uğur ŞAHİN - Ersan SAN/İSTANBUL,(DHA)-GÜNGÖREN'de daha önce yıkım kararı verilen 5 katlı bina çöktü. Binanın enkazı altında kalan araçlardan birinin içinde bulunan Emre Öztürk yaralı olarak kurtarıldı. 
Olay, saat 13.45 sıralarında Malazgirt Caddesi'nde meydana geldi. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı verilen ve boşaltılan 5 katlı bina çöktü. Binanın etrafında park halinde olan 5 araç da enkaz altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri araçlarda inceleme yaptı. Enkaz altında kalan hafif ticari aracın içinde sıkışan Emre Öztürk itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Öztürk hastaneye kaldırıldı. Enkaz altına canlı olup olmadığının belirlenmesi için hassas burunlu köpekler ile arama yapıldı. 

"HAFİF YARALI OLARAK HASTANEYE SEVK EDİLDİ" 
Çökme olayının ardından olay yerine gelen İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı, "Daha önce yıkım kararı alınmış olan bir bina yıkıldı. O sırada binanın önünde bulan 5 araçta hasar meydana gelmiştir. Araç içinde Emre Öztürk isimli bir vatandaş sıkıştı. Hafif yaralı olarak hastaneye sevk edildi. Daha önce boşaltıldığı için içinde kimse yok. Bu bölge kentsel dönüşüme alınacaktır." dedi. 
Bina sahiplerin mahkemede yıkım kararını iptal ettirmek için dava açtıklarını söyleyen Atlı, "Tabi bu binanın sahipleri de mahkemede açılmış olan bir iptal davaları var. Bina bu haldeyken bile insanlarımız mevcut idari işlemi iptal ettirmek için mahkemelere gidebiliyorlar. 4 katlı bir bina aynı zamanda iş hanı olarak da kullanılan bir bina. Bu tür binaları ne olur bir an önce boşaltalım ve belediyemize destek olalım. Mayıs ayında belediyemiz tarafından bu bina yıkılacaktıö dedi.

"OKUL DAĞILMIŞ OLSAYDI DAHA BÜYÜK FACİA OLURDU "
Mahalle sakini İdris Bilican, "Ben aracımı park edip namaza gittim. Geldiğimde burası bu şekilde olmuştu. Bir kişi arkadaki aracın içinde kalmıştı. Allah'tan okul dağılmadı. Dağılmış olsaydı daha büyük facia yaşanırdı" diye konuştu.

"TOZ DUMAN OLDU ORTALIK"
Görgü tanığı Mustafa Deniz ise, "Önceden burayı boşaltılar. Hurdacılar içeriye girip sürekli bir şeyler alıyordu. Bu sabah yine içeri girmişler. Biz burada otururken 15 dakika sonra bina kendi kendine çöktü. Toz duman oldu ortalık. Hatay'da gördüğümüzü burada gördük. Hatay'daki deprem burada olsa Allah yardımcımız olsun. İçerde oturuyorum o anları anlatmıyorum. Dükkandan verdiğimiz malzemelerle araçta sıkışan kişiyi kurtardık" şeklinde konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Kaynak: dha