Siyasetçilerin aylardır beklediği 2023 seçimlerine az kaldı.

Geri sayım başladı.

Şunun şurasında 52 gün sonra seçime gidiyoruz.

Partilerde bir heyecan fırtınası esiyor.

Gazetecilik kimliğimizle partileri geziyoruz. Olup bitenleri gözlemliyoruz.

Partiler kıpır kıpır. İktidar elde ettiği kazanımları kaybetmemek için elinden gelen her türlü argümanı kullanmak istiyor. Ve de kullanıyor. Ülkemizin bir bölgesinde depremin verdiği felaketin izleri halen devam ediyor. Aradan 50 gün geçmesine rağmen halen çadır ve konteyner ihtiyaçları karşılanamamış, vatandaşın birçok acil ihtiyacı karşılanamamışken, bölgede seçim yatırımları alel acele başlatıldı. Zemin etütleri yapılmadan, düzgün bir yer seçilmeden, seçim yatırımı olarak 11 ilde 650 bin konut inşaatının temeli atılmaya başlandı. Halbuki 7 yıl önce Adıyaman’ın Samsat ilçesinde meydana gelen deprem sonucunda 1000 kişilik hak sahibine tek bir ev teslim edilmediği siyasiler tarafından ifade edilmektedir. Kaldı ki bir yıl içinde 650 bin konutu teslim edeceklermiş.

Yedik mi elbette yemedik.

Yiyen olur mu onu da bilemiyorum.

Muhalefet partilerinden CHP ve İyi Parti’de de hareketli günler yaşanıyor. Aday adaylarının açıklamaları, dağıtılan el ilanları, gazetecilerin partiler arasındaki koşuşturmaları.

Bu arada, iktidar suç işleyen 17 bakanını koruma altına almak ve dokunulmazlık kazanmaları için çeşitli yörelerden milletvekili adayı olarak göstereceğini açıkladı. CHP’de ise adı bakanlık için geçen veya başka bir ifade ile bakan olmak isteyen CHP’nin önde gelen isimlerinin ise milletvekilliğine müracaat etmediklerini görüyoruz. Hatırlanacağı üzere mevcut yasalara göre bakan olacaklar milletvekili olamıyorlar.

Başka bir konu

İktidar mensupları diyor ki HDP ile irtibat kurmak, masaya oturmak, onların seçimlerde oyunu istemek sadece bize aittir. Muhalefet partileri HDP ile irtibata geçerse bu olmaz. O zaman Vatan hainleri ile işbirliği yaptıklarını vatandaşa söyleriz diyorlar. Ama buna mukabil Hizbullah terör örgütü ile ilişkisi gün gibi ortada olan HÜDA- PAR denilen parti ile pek ala ortaklık kurabiliyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Muhalefet sandıklara iyi sahip çıkarsa, yani samdık sayımı sonunda torbaların değiştirilmesi olayı engellenebilirse bu seçimi muhalefetin kazanacağı büyük bir ihtimal dahilinde. Ancak paralel torbalar devreye girerse, muhalefet sandıklara tam olarak sahip çıkamaz ise bu seçimin galibi yine iktidar olacaktır.

Böyle biline….

52 gün sonra tabiri caizse, takke düşecek ve kel görünecek. Herkes boyunun ölçüsünü alacak.

Geri Sayım başladı. Haydi hayırlısı

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE