Kadir Topbaş vefat etmiş.

Sene 2007, kayınpederim merhum Aydın Fuat Öztürk ve 300'e yakın müteahhit, o zamanki ismi Yenidoğan Belde Belediyesi olan, bugün ise Sancaktepe sınırları içerisinde bulunan Yenidoğan mahallesinde inşaata başlarlar. Belde Belediye Ak Parti'nin olup, bağlı bulundukları İlçe Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Ak Parti'nin idi. Ancak bir durum vardı; müteahhitlere ruhsatları dağıtılıp, bazılarının temelüstü ruhsatları dahi onaylandığı halde, müteahhitler ile arsa sahipleri, bu temelüstü ruhsatları ile tapu dairesinde daireleri paylaşımı yapıp kat irtifaklı tapularını almalarına rağmen bir anda inşaatlar durduruldu. Sebep; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenidoğan'ın İSKİ'nin su havzası sınırları içerisinde olduğunu söylemesi ve ruhsatları iptal etmesi idi.

Sonra ne mi oldu?

İflas eden ve kalp krizi geçiren müteahhitler oldu, metrekaresi dolan yapı denetim firmaları oldu ve onlarca toplantı yapıldı. Hatta Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ile yapılan bir toplantıya, yapı denetim firmalarını temsilen ben katıldım ve kendilerine "Sarıgazi, Aşağı Dudullu ve Taşdelen de su havzası, Paşaköy'den geçecek 3. köprü yolu nedeniyle emsal kaydırmak için bu kadar insanın canını yakmak doğru mudur? Bu ruhsatları Ak Parti belediyeleri vermedi mi?" diye sorduğumda toplantı sonlanmıştı. Bir gün anlarımda bu durumu daha da açacağım ve adı ak kendisi kara bir pislik olan menfaatçiler topluluğunun tüm pisliklerini siz değerli takipçilerimle paylaşacağım. 

O günlerde, Kadir Topbaş'a da neredeyse yalvardık ama kendisi İBB Başkanı olabilmek için verdiği "ne isterseniz yaparım" sözünü tutmuş ve yukarıdan gelen emri uygulamaktan geri kalmamıştı. Mühendislerine söylettirdiği süslü sözlerle de, ne şiş yansın ne kebap yapmışlardı. Onurlu bir ailenin, ezik karakterli bir temsilcisi olmuştu yani. 

Orada kayınpederim tüm varlığını kaybetti. Hastalandı, yoruldu ve mücadele gücü kalmadı. 2014 yılında da, inşaatını tamamlatabilmek için gerekli ortamı sağladıktan hemen sonra kendisini kaybettik. Evet! Yine o Ak Parti Belediyeleri, "AŞ EVİNE YARDIM" diyerek aldıkları rüşvetlerle, durdurdukları inşaatları tamamlattırdılar.

Hülasa, bilerek ve isteyerek, insanların tüm varlıklarını ve hatta hayatlarını kaybetmelerine sebep olan bir kişi için ne yazık ki Allah rahmet eylesin diyemem. Ben ve ailem, hakkımızı helal etmiyoruz. Gerisini Allah bilir!