Germencik Belediyesi sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ikinci el eşyadan giyim bankasına, evde tıraş hizmetinden tekerlekli sandalye dağıtımına, erzak desteğinden sokak hayvanlarının bakım ve beslenmelerine kadar pek çok farklı uygulamaya imza atıyor.

Germencikli vatandaşların dertleriyle derlendiklerini, dile getirilen sorunları çözmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Fuat Öndeş, “Belediye olarak azim ve gayretle sosyal yaşamda da vatandaşlarımıza dokunan, onların yalnız olmadığını hissettiren bir belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Her zaman söylediğim gibi ‘insana ithaf edilmeyen her türlü yatırım israftır’ düsturuyla belediyecilik anlamında rutin işlerimizin yanında yaptığımız sosyal belediyecilik çalışmalarıyla da ciddi işler yapıyoruz. Her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağız. Her türlü talep ve önerilerini, beklentilerini imkanlarımız dahilinde gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

SOKAK HAYVANLARI DA UNUTULMUYOR

Germencik Belediyesi Sosyal Ağı (GESA) ekipleri, ikinci el eşyadan giyim bankasına, evde tıraş hizmetinden tekerlekli sandalye dağıtımına, erzak desteğine kadar pek çok sosyal belediyecilik faaliyetini yürütürken, sokak hayvanlarını da unutmıyor.

Ekipler, sokak hayvanlarının beslenme düzeninin sağlanması için belirlenen besleme noktalarına mama bırakıyor. Sokak hayvanlarının gerek beslenmeleri gerekse bakımları belediye ekiplerince titizlikle takip ediliyor.

 

Kaynak: anka