Galata Port limanının inşaatının bu sene tamamlanacağını söyleyen Akilay Birimkuvala, ''Turizm de farklı kültürde yaşayan insanlarla, cruise ayrıcalığını bir arada yaşama heyecanı  var. İstanbul kruvaziyer  turizmine bu sene itibariyle yelkenlerini açıyor, Galata Port limanının inşaatı bu sene tamamlanacak. önümüzdeki yıl ise Yenikapı kruvaziyer limanı açılacak. Kruvaziyer şirketleri, acentalar dahil herkes limanların açılışını sabırsızlıkla bekliyor. çünkü İstanbul merkezi coğrafik konumu ile kruvaziyer sektörüne çok büyük bir kapı açacak. Tarihte olmayan yeni rotalar eklenecek. örneğin Karadeniz üzerinden Odessa ve Soçi şehirlerine gidilebilecek. Önceden kruvaziyer gemilerin uğradığı İstanbul ve Kuşadası limanlarının yanında Çanakkale, Antalya, Alanya gibi şehirler eklenecek ve her yıl daha da büyüyecek.'' dedi.

Akilay Birimkuvala'nın yazısının devamı şu şekilde:

Şu anda bizim rezervasyon sistemimizde İstanbul çıkışlı Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises ve Seabourn gibi kruvaziyer şirketlerinin rotaları  satışa çıkarıldı. Yakın zamanda Msc Cruise Lines şirketinin de rotaları da eklenecektir.

Çoğu insanlarımız bu seyahat türünün pahalı olduğunu düşünüyorlar. Fakat klasik kara tatillerine göre çok daha uygun. Aynı zamanda lüks bir tatil türüdür. 'All inclusive' yemek, eğlence, spor aktiviteleri,havuz,kaydıraklar gibi sayısı çok fazla içerikleri barındırmakta. Herşey dahil olarak hizmet verilen gemilerin, gezi alanları dahil çok imkanları var.otel ortamındaki tüm hizmetleri  mevcuttur. Ayrıca farklı ülkedeyseniz  yemek kültürlerinin farklılığını göreceksiniz. İsterseniz. ülkenin damak tadı size hitap etmeyeceğini düşünüyorsanız, yiyecek ve içeceğinizi yanınıza alabilirsiniz.  Farklı ülkelerin  şehir  kültürlerini ve turistik bölgelerinden faydalanabilirsiniz. Böylece kişisel harcama yapmanıza gerek kalmayacak.  Türkiye de kruvaziyer  tatil anlayışı henüz yaygınlığı fazla değil. Yeterince tanıtımları yapılsada, insanlar yavaş yavaş rağbet göstermekte. En güzel tarafı sadece bir rota ile birkaç ülke ve birkaç şehir ziyaret edebiliyorsunuz. Seyahatiniz süresince, ne otel nede ulaşım derdiniz oluyor. kruvaziyer gemi tüm fonksiyonlarıyla sizin hizmetinizdedir. Size sadece tatilinizin keyfini çıkartmak kalıyor. Bu kadar kısa sürede, en iyi şartlarda ülke görmek çok farklı. Bu  fırsatı hiçbir tatil sektöründe görmek mümkün değildir. Anlayacağınız sadece paranızı değil, zamanınızdan da  tasarruf sağlar. Gezi görme kültürü gelişmiş ülkelerin, vazgeçilmez  tatil  anlayışının öncülüğünü yapmakta.

Bu  sektörün tanıtımını daha aktif olarak yapılması gerekmektedir. Limanlar açılmadan vatandaşlarımız bilgilendirilmesi lazım. Sadece kruvaziyer gemilerle ülkemize her yıl milyonlarca  turistler gelecek. Biz  deniz tatil anlayışının daha yaygın olması adına bu misyonu üstlendik.

İnCruises®'de misyonumuz mümkün olduğu kadar çok kişiyle kruvaziyer seyahatlerini paylaşmaktır.  Dünyayı keşfederken daha akıllıca seyahat etmenize, dinlenmenize ve enerji toplamanıza ilham vermek. Farklı  destinasyon anlayışıyla sizleri tanıştırıp, vazgeçilmez olmak en büyü hedeflerimiz. Kültür  ve  tarih  turizm anlayışının farklılığını, seyahat süresince keyifle yaşaya bileceksiniz.

  Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşacağınız, anların  keyfini  çıkarabilirsiniz. Sizlerin farklı kültür anlayışındaki kruvaziyer turizmiyle, seyahat ederek yaşamı daha fazla   güzelleştirin.

Turizmin ülkemize daha güzel imkanlar sunması dileğiyle, iyi sezonlar dilerim

Editör: TE Bilişim