Senit Ekmek

Kayaköy’ün mis gibi doğasına, dinginliğine yakışır bu mekan sağlıklı kahvaltının adresi.

Bahçeden toplanan yeşillikler, kendi yaptıkları artizan ekmekler, ev yapımı salça ve reçeller, yine bahçesindeki tavuklardan gelen yumurtalar bu kahvaltının olmazsa olmazlarından.

Mevsimi dışında ürün kullanmayan mekanın lezzetleri uzun süre aklınızdan çıkmayacak türden. Mesela ekşi mayalı tam buğday ekmeğin üzerine Balıkesir’den gelen taze lor peynirinin lezzeti gibi.

Fethiye’de artizan iş yapan işletmeler pek az. Bu sebeple hem doğasına hem de lezzetlerine bayılacağınız Senit Ekmek’e gitmeyi ihmal etmeyin.

Senit Ekmek adres: Fevzi Çakmak Caddesi, Kayaköy, Fethiye, Muğla

Homemade Cakery

Şefi Burcu Arslan tarafından 2018 yılında açılan Homemade Cakery'nin önünden geçip de onu fark etmememiz imkansız. Farklı dekorasyonuyla "Ben Fethiye'de değilim de Karaköy'de miyim?" diye sorduran, içinden her daim mis kokular yükselen Homemade Cakery kısa sürede Fethiye'nin en popüler yerlerinden biri haline gelmiş durumda.

Homemade Cakery'i farklılaştıran en büyük özelliği ise kullanılan tüm malzemeler ve ürünlerin "ev yapımı" olması. Hiçbir katkı maddesi kullanmadan hazırlanan pastalar, tatlılar, hamur işleri en sağlıklı ve en lezzetli haliyle sizi hemen kendine çekiyor. Ayrıca beyaz unsuz, rafine şekersiz lezzetler de menülerinden eksik olmuyor.

Özellikle San Sebastian cheesecake'i, ev yapımı eklerleri, brownie'leri, muffin'leri, kekleri ve tabii ki çeşit çeşit pastalarıyla midelere olduğu kadar gözlere de bayram ettiren bu farklı mekanın ayrıca nefis bir kahvaltı menüsü var. Kaşar, kuru domates, fesleğenli tosttan ekmek üzeri avokado tosta karnınızı kahvaltıda da tıka basa doyuracağınız Homemade Cakery samimi ortamıyla dikkat çekiyor. Bu arada özel günleriniz için buradan pasta, kek ve kurabiye siparişi verebileceğinizi hatırlatalım.

Fethiye'ye gelip buraya uğramadan dönmeyin deriz.

Homemade Cakery adres: Cumhuriyet Mah. Dispanser Cad. No:17/A Fethiye

Keçi Coffee Roastery

Fethiye'de gerçekten yok yok. Mesela canınız güzel bir kahve içmek istedi, üçüncü dalga kahveci bile var. Kendine has bir sadık bir müşteri kitlesine sahip olan Keçi Coffee Roastery'den bahsediyoruz.

Samimi ortamıyla kendinizi size evinizde hissettiren, nefis kahvelerinin yanı sıra farklı lezzetleriyle de kısa sürede bağımlılık yapan Keçi'ye her gün gelip farklı bir kahve denemek isteyebilirsiniz. Bizden söylemesi.

Keçi Coffee Roastery adres: Cumhuriyet Mah. 504 Sok. No: 4, Fethiye

Yengeç Restoran

Marinada yer alan, denize sıfır bu mekan Fethiye’nin en iyi balık restoranlarından.

Gün batımlarının sevilen mekanı olan Yengeç’te asma yaprağında levrek, kalamar tava, tereyağlı karides, ekşili balık buğlama, lagos gibi yemeye doyamayacağınız seçenekler var. Tabii öncesinde günlük hazırlanan mezeleri ve zeytinyağlılarıyla mideleri ısıtmalı.

İçinizde mekanın atmosferiyle daha fazla haşır neşir olmak isteyenler varsa, limitsiz çayla servis edilen serpme kahvaltısının da tadına baksın.

Manzarası, huzuru ve kaliteli lezzetleri üzerine başka bir mekan tanımıyoruz. Fethiye’ye ayak basar basmaz burada bitmeli.

Yengeç Restoran adres: Karagözler Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:42, Fethiye, Muğla

Fethiye Balık Hali

Fethiye’de yaşayıp yaşayabileceğiniz en unutulmaz deneyimlerinden birine hazırsanız böyle gelin. Yamaç paraşütü, gece kanosu gibi adrenalini üst seviyedeki aktivitelerden bahsetmiyoruz. Ziyafeti bol, sizi renkli bir gastronomi yolculuğuna çıkaracak Fethiye’nin meşhur balık ritüelinden bahsediyoruz: Balık Hali.

Peki nedir bu öve öve bitiremediğimiz ritüel? Öncelikle Balık Hali çarşının ortasındaki balık tezgahlarına gidip istediğiniz balığı seçmeli. Sonra tezgahın etrafındaki gözünüzü kestirdiğiniz onlarca restorandan birine gidip seçtiğiniz balığı orada pişirtmeli. Aynı restoranın çeşit çeşit meze, salata ve içeceklerinden de söylediniz mi sıra sadece çatacağınız keyfe geliyor.

Siz rengarenk ışıklar altındaki bembeyaz masanızda otururken; etraftan yayılan leziz yemek kokularına kedi miyavlamaları eşlik edecek. Ötesi var mı?

Fethiye Balık Hali adres: Cumhuriyet Mah. 96. Sok Balık Hali, Fethiye, Muğla

Editör: TE Bilişim