PINARBAŞI RESTORAN / MUĞLA

Ördeklerin yüzdüğü havuzun içindeki masalarda bir yandan serinleyecek diğer yandan da sac kavurmanın, kahvaltının, mezelerin ve et sotenin tadını çıkaracaksınız.

İKBAL LOKANTASI / AFYONKARAHİSAR

İster Kütahya üzerinden Antalya’ya isterseniz de Ankara üzerinden İzmir’e gidin yolun Afyon kavşağında karşınıza İkbal Lokantası çıkacak. Kahvaltılıklar, Fast food çeşitleri, ızgaralar, çorbalar, Afyon sucuğuyla yapılan kuru fasulye gibi çok sayıda lezzet var. 

ÇAMLIBEL / EDİRNE

Ağaçların altındaki masalara oturup Trakya kıvırcık süt kuzularıyla yapılan ünlü satır köftesini tatmalısınız...

KÜŞLEME KEBAPHAN / GAZİANTEP

Antep ziyafeti çekmek istiyorsanız direksiyonunuzu Küşleme Kebaphan’a kırın. Menüde Antep lahmacunu, baklava, katmer, patlıcan kebabı gibi lezzetler var.

NİHAT USTA / TRABZON

Trabzon yaylalarında beslenen dana etiyle yapılan Akçaabat köftesine bayılacaksınız.

ERDOĞAN YILDIZ / EDİRNE

Bozcaada, Ezine, Geyikli, Assos ve Edremit tarafına İstanbul hareketle gidecekseniz eğer Keşan’da Koru Dağı’na çıkmadan önce son restoran olan Erdoğan Yıldız’ın kuzu çevirmesi, satır köftesi ve ızgara et çeşitlerini mutlaka deneyin. Yolu uzattığınıza pişman olmayacaksınız

DÜZDAĞ TOSTÇUSU / BALIKESİR

Rotanız İzmir, Manisa tarafına doğruysa susurluk tostu için mutlaka uğrayın. Çift kaşarlı üzeri biber salçalı tostu ve yanına köpük köpük ayranı efsanedir.

LİMAN LOKANTASI / RİZE

Yolu Doğu Karadeniz’e düşen herkesin bir defa da olsa uğraması gereken bu esnaf lokantasının alâmetifarikası kavurması, kuru fasulyesi, pilavı ve sütlacı harika.

Editör: TE Bilişim