Kaputaş Plajı / Antalya

Türkiye’nin en güzel plajı olarak dünya basınında adını duyurmuş Kaputaş Plajı, Kaş-Kalkan karayolu üzerinde bulunuyor. Bu nedenle de ulaşım biraz zor. Buraya gelmek isteyenlerin araçlarını yol kenarına park edip 187 basamaklı merdivenden plaja inmeleri gerekiyor. Ancak kesinlikle buna değiyor. Turkuaz denizi ve altın kumlarıyla Kaputaş Plajı ziyaretçilerini büyülüyor.

Kelebekler Vadisi / Fethiye

350 metrelik kayalıklarla çevrili olan Kelebekler Vadisi, adeta bir cennet. Kelebekler Vadisi’ne karayoluyla ulaşmak mümkün değil. Vadiye Fethiye’den kalkan teknelerle ulaşım sağlıyorsunuz. Genelde kamp yapmak için tercih edilen bu alanda gün doğumunu beklemek de inanılmaz keyifli. Masmavi ve berrak görüntüsüyle denizi ise adeta sizi büyüleyecek.

Ölüdeniz / Fethiye

Ülkemizin plajları arasında dünya çapında en meşhur olanı Ölüdeniz Plajı. Sularının bir yükselip bir alçaldığı, ancak genellikle sakin ve sığ bir suya sahip olan Ölüdeniz’in temizliğine ise diyecek yok. Mavi Bayraklı plajlardan biri olan Ölüdeniz, mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri.

İncekum Plajı / Marmaris

İncekum Plajı Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Çamlı Köyü’ne bağlı bir plaj. Plaja ulaşım traktörlerin çektiği bir çeşit römork olan çekçek yoluyla sağlanıyor. Plaj yoluna araba girmiyor. Plajın en büyük özelliği ise size tropik bir adada olduğunuz hissini vermesi.

Kadırga Koyu Plajı / Assos

Assos’un en güzel koyu olan Kadırga Koyu’na arabayla ya da otobüsle ulaşım mümkün. Doğanın içerisinde saklı bir cennet olan bu koy, oldukça temiz bir denize sahip. Tatilcilerin en sevdiği konumlardan biri olan Kadırga Koyu’nun uzun ve taşlık bir plajı bulunuyor.

Akvaryum Koyu / Bozcaada

Bozcaada son yılların en çok tercih edilen tatil beldelerinden biri. Akvaryum Koyu ise Bozcaada’nın incisi. Tertemiz berrak suyuyla, yüzerken denizin dibini net bir şekilde görebileceğiniz bu koy, dalış yapmak isteyenler için de ideal. Ancak koyda herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu nedenle de gitmeden önce ihtiyaçlarınızı yanınıza almanızda fayda var.

Ayazma Plajı / Bozcaada

Ayazma Plajı, Bozcaada’nın en sevilen noktalarından bir diğeri. Suyunun soğukluğu ile bilinen plaj, altın rengi kumlarla kaplı. Oldukça geniş bir plaja sahip olan Ayazma’ya ulaşım da kolay.

Editör: TE Bilişim