Önce Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı aday göstermesi, ardından AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasında yaşanan soru-cevap düellosu...

Her gün bir yenisi açıklanan kamuoyu araştırmaları da bu yaşananlara eklenince muhalefetin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hangi adayla gideceği sorusu, giderek önem kazanmaya ve gündemde daha fazla yer tutmaya başladı.

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici ise Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayının netleştiğini ve kısa süre içerisinde açıklanacağını ifade etmesi dikkat çekti. Gezici'ye göre Altılı Masa, belediye başkanlarını veya bir başka ismi değil, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday göstermek üzere karar kıldı.

Kılıçdaroğlu'nda ve CHP'de bir değişim yaşandığını "Empati yapan, proaktif karar alan, gençlerden oy alan ve CHP’nin oyunu 2018’e göre artıran bir Kılıçdaroğlu var" sözleriyle dile getiren Gezici'ye göre Maltepe Mitingi bir provaydı. Gezici, halkın yüzde 74’ünün Kılıçdaroğlu’nu “ittifakı bir arada tutan isim” olarak gördüğünü belirterek “Muhalefet için doğru yöntem ortak aday. Çatı tamamlanmazsa muhalefet kaybeder” dedi.

Gezici, açıklamalarında adaylık meselesinden bağımsız olarak muhalefet masasının belirsizliğe yatkın seçmen gruba karşı da ikna edici, somut şeyler söylemesi gerektiği tespitinde bulundu.

Editör: TE Bilişim