Google, kullanıcıları gizlice takip ettiği iddiasıyla 5 milyar dolarlık davayı kabul etti

Davacılar, Chrome'u 'gizli' moda ve diğer tarayıcıları 'özel' moda ayarladıklarında bile etkinliklerinin izlendiğini iddia ediyor.Google, internette gezinmelerini özel olarak yaptıklarını düşünen milyonlarca kişinin internet kullanımını gizlice takip ettiği iddiasıyla açılan davada uzlaşmayı kabul etti.

Çin'den İran açıklaması Çin'den İran açıklaması

Oakland, California'daki ABD bölge yargıcı Yvonne Gonzalez Rogers , Google ve tüketiciler için çalışan avukatların ön anlaşmaya vardıklarını söylemelerinin ardından, Şubat ayında başlaması planlanan toplu davaya ilişkin planlanan duruşmayı Perşembe günü askıya aldı.

Dava en az 5 milyar dolar istiyordu. Uzlaşma şartları açıklanmadı ancak avukatlar, arabuluculuk yoluyla bağlayıcı bir ön protokol üzerinde anlaştıklarını ve resmi bir anlaşmayı 24 Şubat 2024 tarihine kadar mahkeme onayına sunmayı beklediklerini söyledi.

Google, kullanıcıları gizlice takip ettiği iddiasıyla 5 milyar dolarlık davayı kabul etti

Davacılar, Chrome'u 'gizli' moda ve diğer tarayıcıları 'özel' moda ayarladıklarında bile etkinliklerinin izlendiğini iddia ediyor

Google, internette gezinmelerini özel olarak yaptıklarını düşünen milyonlarca kişinin internet kullanımını gizlice takip ettiği iddiasıyla açılan davada uzlaşmayı kabul etti.

Google'ın, kullanıcıların özel modda gezinirken verilerini toplamayacağına dair yasal olarak bağlayıcı bir söz verip vermediğinin açık bir soru olduğunu söyledi. Hakim, Google'ın gizlilik politikasına ve şirketin toplayabileceği bilgilere ilişkin sınırlamalar öneren diğer beyanlarına atıfta bulundu.

2020 yılında açılan dava, 1 Haziran 2016'dan bu yana "milyonlarca" Google kullanıcısını kapsıyordu ve federal telefon dinleme ve Kaliforniya gizlilik yasalarının ihlali nedeniyle kullanıcı başına en az 5.000 ABD doları tazminat talep etti.

Editör: Habererk Com