Yazmak İçin Yazmadım Bunlar Gerçek!

07 Ekim 2018 Pazar günü İstanbul’a ayak bastım. Bastım basmasına ’da bassa mıydım basmasa mıydım diye biraz düşündüm. Ne alaka dediğinizi duyar gibiyim. İstanbul çok güzel bir şehir içinde milyonları barındıran her kesimden insana ev sahipliği yapan bir şehir. Bu şehrin tarihi yüz yıllara dayanıyor, dayanmasına ancak İstanbul’da yaşayan insanlar, İstanbul’u seven İstanbul’u İstanbul yapan insanlar, artık İstanbul’a dayanamıyor.

İstanbul eski İstanbul değil! Niye mi?

İstanbul her geçen gün Araplaşıyor ’da ondan. Bizzat tanık oldum. Yaklaşık on kişiye öylesine adres sordum. 10 kişiden 3’ünden Arapça cevap aldım. Bir kısmı Suriyeli, bir kısmı Arap, bir diğer kısmı ise yabancı olmuş İstanbul’un.

Hani yazımın başlığında ‘GÖRDÜM’ buradan geliyor.

Peki nereden çıktı bu başlık.

Pazar günü İstanbul Çekmeköy’de Habererk ailesinin düzenlemiş olduğu yazarlar istişare toplantısı gerçekleşti. Bende bu toplantıya iştirak ettim. Sohbet esnasında konuşmacıların ifadelerinden ve analizlerim sonrası aldığım anlık bir karar ile ortaya kendiliğinden çıktı diyebilirim.

İSTANBUL ve HABERERK

Habererk’in 2019 yılı yayın hayatı, yaklaşan yerel seçimler, Habererk’in yayın politikası, izlenmesi gereken yol haritası gibi buna benzer bir çok konu masaya yatırıldı. 07 Ekim 2018 saat: 11:00’da başlayan kahvaltı programı Habererk’in yönetimi tarafından alınan karar sorası Kurucu İsmail Türk öncülüğünde toplandı ve yaklaşık iki buçuk saat sürdü.

Gördüm ki; Habererk 2019 yılı yayın hayatına bir başka bakış açısıyla girecek. Türkiye’nin hemen hemen her yerinde takip edilen ve beğeniyle okunan yazarlarının güncel ve gündeme dair konuları ağırlıklı olacak. Ülkemizin geçtiği bu zorlu süreçte Habererk üzerine düşeni yapıyor ve yapmaya da devam edecek.

Peki yapılan toplantının asıl amacı ve gayesi neydi.

Ben bizzat GÖRDÜM.

MİLLİLİK

Milli Duyguları ağır basan insan topluluğu bir araya geldi.

Habererk bu güne kadar izlediği yayın politikasıyla Milli duygularını her daim öne çıkardı. Bundan böylede öne çıkarmaya devam edecek. Ancak bu kez bir başka olacak. Çünkü artık sadece Habererk yok! Habererk editörleri ve Habererk Ailesi yok! Bundan böyle, Korkmayan, ‘GÜÇLÜ’ ne istediğini bilen, ‘KARARLI’ nerede ve ne zaman durma sı gerektiğine karar veren, ÖZGÜR’ bir yazarlar ordusu var.

Her Gazetenin ve İnternet sitesinin yazarları var.

Her Tv’nin sunucuları var.

Habererk’in ise koskocaman bir ailesi var.

Sevgili okurlarım yaklaşık 1 yıldır Habererk ailesi ile birlikteyim. Bu aileye katıldığımdan bu güne kadar hemen hemen her biriyle sosyal medya aracılığı irtibata geçtim tanıştım ve değerlendirmelerde bulundum. Amma velakin bu bir başka; nemi! o başka olan birebir hasbihal edip gözlerine bakmak. Ben insanların gözlerinin içine bakmayı severim. Ben tüm yazarlarımızın Gözlerin ’de ki pırıltıyı, heyecanı, merhameti, cesareti en önemlisi de o Milli duyguyu GÖRDÜM.

Ben inanıyorum ki tüm Habererk ekibi bundan böyle canla başla yayın hayatında başarının kapılarını bir bir aralayacak. Yazarlar kadrosuyla da Türkiye’nin gündemine damgasını vuracak. Siz değerli okurlarımda Habererk okurları da 2019’da Habererk’in haberlerinden ve yazılarından ayrı bir keyif alacaksınız.

Saygılarımla.