***

Sözünü tutmuyorsun biliyoruz. Sırf delegelerin önünü kesmek için bir kurultay günü ilan ettin, sonra gidip müraacatı geri aldın. Milyonlarca insanı aldattın.

***

Neredeyse çeyrek asırdır başarısızsın, ama davamızın o en yüksek makamını, başarılı olabileceği düşünülen birine vermemek için direniyorsun. Ne ülken için, ne davan için, bunu kendin için yapıyorsun.

***

Tek başına iktidar olmaya doğru yürüyen hareketi, bir koalisyonla ve hatalarla durdurdun. Başbakanlık sana gelmişken, yönetmekten çekindin, kaçtın.

***

Kindarsın, biliyoruz. Sırf kongrede sana karşı aday olacak diye nice dava arkadaşını harcadın. Kinin, nefretin bu hareketin gelişmesinin önünde en büyük engel oldu." Sana "Hareketin engeli." denmesi boşuna değil.

***

Gayrı dindarsın, görüyoruz. Mensuplarımızın en önemli özelliğinden birisi, inançlarının gereğini yerine getirecek, ibadetini aksatmayan bir liderin arkasından yürüme arzusudur. Gelmişsin kaç yaşına, bu da sende yok.

***

Hareketin gidişatını yönetemedin. Ya geriledik, ya yerimizde saydık. Çünkü liderlik hitabetle olur. Hitabetin yok. Yazıya bakmadan konuşamıyorsun. Allah seni de böyle yaratmış, kınadığımız yok, ama bu halinle bir hareketin en önemli makamını işgal etmeye hakkın yok.

***

Haksızsın biliyoruz. Yasalara, yönetmeliklere uygun olarak yeterli sayıda, seni de seçen yetkili delege, kongre istemiş. Hak ne ise o yapılır, ama sen haksız biçimde kongre yapılmasına direndin, yasaların işlemesini, arkana aldığın, hareketin rakipleriyle engelledin. Değişim talebi olan arkadaşlarımızı görevden, hatta partiden, usullere ve geleneklerimize uymayan, bir biçimde attın.

***

Sırf koltuğunda kalabilmek için, daha düne kadar hırsız dediklerine sığındın. Onların bile talep etmekten geri durdukları isteklerini sen gündeme getirmeye başladın ve onlarla birlikte dava arkadaşlarına saldırmaya devam ettin.

***

Millet, senin yaptıklarını izliyor. Bu millet haksızlığa uğrayanların, mağdurların hep arkasında olmuştur. Biliyoruz ki bu sefer de olacaktır, ama seninle birlikte ne yazık ki hareketimiz de baraja gömülecektir.

***

"Nereden biliyorsun?" deme.Görünen köy kılavuz istemez.