Arkadaşlar artık sen ben zamanı değil? Gerçekten önce ülkem deme zamanı ancak ne yazıktır ki önce ülkem diyecek kimse kalmadı? Türkiye Cumhuriyeti devleti, son Türk devleti, yok oluyor. Öyle bir yerdeyiz ki dönülmez akşamın ufku? Artık buzdağının görünen yüzünü dahi göremiyoruz at izi ile it izi birbirine karıştı.
    Problem AKP, MHP, CHP veya Erdoğan, Bahçeli, Kılıçlaroğlu meselesini çoktan aştı. Kafasına göre Hakim, Savcı atayıp, Vali, Emniyet Müdürü değiştiren bir yönetim ile karşı karşıyayız. Başkasına yapılınca bağımsız yargı görevini yapıyor karışmayın; kendisine yapılınca vay senmisin yapan?
Önceki yazılarımda hep yazdım. Irak, Libya, Mısır, Suriye derken sıra İran ve Türkiye’de ; Ahmedi Necat çok net konuşmuştu. Önce Türkiye sonra biz diye? Bu ülkelere bakın önce tek iktidar oluşturdular. Bu iktidarlar büyük çoğunlukla iktidarlarını pekiştirdi. Sonra bu iktidarlar korku imparatorluğuna dönüştü. Sonra iç savaş ve bu iktidarları kuranları aynı halka linç ettirdiler. Geldiğimiz nokta burası. AKP güç kayıp etmemek için herşeyi yapıyor. Güç kaybına uğrarsa başına geleceği biliyor.
    Üzücü olan ise ışık kurtuluş umudu yok. Aslında var. Ama görmüyoruz. Göremiyoruz. Basit hesaplar sen ben kısır döngüsüne giriyoruz. Bazılarınız anlamasa da, hep dedik. Sayın Devlet Bahçeliden MHP lideri olmaz. Ama mükemmel Cumhurbaşkanı olur. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Sayın Devlet Bahçeli aday olmalıdır. Yada Sayın Meral Akşeneri aday göstermelidir. Bu ülkenin sahibi milliyetçiler ve ülkücülerdir. Ancak şahlanışa geçirecek bir kıvılcım gerekir. Fakat devir çok farklı, hani tarihte bir laf vardır. Tüfek icat oldu mertlik bozuldu diye? Evet şu anda medya, internet ve dijital ortam denen tüfekler icat edildi. Bir anda tüm dengeler değişebiliyor. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun failli meçhul ölümü bu halkanın en önemli noktasıdır. İnanın MHP’yi şahlandıracak bir liderin işi çok zor. Tabiri caiz ise kelleyi kucağa alması lazım. Mevcut durumda ise kurtuluşa götürecek tek akım; iktidara yürüyen bir Ülkücü, milliyetçi hareketten başkası olamaz. Ana çizgiler belirlenip, yola çıkılmalı istemler ve ilkeler net dile getirilmelidir. Problemler görmezden gelinmemeli, çözüm önerileri sunulmalıdır.
    -Türkiye bir Türk Devletidir. Resmi dili Türkçedir. Milli andı vardır. Ulusal Amblemi Eski Türk devletlerinin sembolize edildiği ortak bir amblemdir. Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan bu devletin bekası için çalışan tüm halklar kucaklanıp, aynı haktan yararlanır denilmelidir.
-Yargı düzelmeli, Adalet Herkese lazım kişiye göre olmaz denilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Hakimi ve Savcısı vardır. Yargı mensupları maaş almaz, cebinde limitsiz harcama çeki olmalıdır. Harcamasına güvenmediğim Hakim Savcıya Türkiye Cumhuriyeti Halkını güvenemem diyen iktidar gereklidir. 
    -İdam Cezası gelmelidir. Hiçbir suç karşılıksız kalmamalıdır. Devletin adaletine güvenilmelidir. Devlete karşı işlenen suçlar vatana ihanet kapsamında değerlendirilmelidir. Cezası İdam olmalıdır. Diyen bir iktidar gereklidir.
    -Tabela üniversiteleri kapanmalı, Üniversiteler eğitim ve öğretim kampüsüne dönüşmeli Üniversiteler para ile diploma dağıtan vasıfsız kurumlar değil; eğitim, öğretim kampüslerine dönüşmelidir diyen iktidar gereklidir.
    -Hangi hükümet gelirse gelsin ulusal devlet politikası değişmeyen, Türkiye Cumhuriyetinin, Öğretmeni, Polisi, Askeri, Memuru, İşçisi diyen bir politika oturtacak bir iktidar gereklidir.
    -AKP’li, BDP’li, CHP’li, MHP’li vs. diye ayırmayan.  Bu ülkeyi seven, bu ülkenin bekası ve menfaatleri için çalışanları, Milliyetçileri, Ülkücüleri bir tarafa koyan, bu ülkeyi bölüp parçalamak, ihanet ve hıyanet içinde olanları diğer tarafa koyan bir iktidar gereklidir. Biz bunları söyleyen, iktidara yürüyen bir MHP düşlüyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Kimseyle şahsi bir problemimiz yok. Biz Büyük Türkiye, iktidara koşan bir MHP, Dünya Türklerini kucaklayan büyük Türk devletini düşlüyoruz. MHP genel merkezine özetle hep şunu dedik; Ya Bir Yol Bul, Ya Bir Yol Aç, Ya da Yoldan Çekil?
    AKP bir parti değildir. Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu büyük bir şirkettir. Recep Tayyip Erdoğan AKP’den bu gün ayrılsa AKP’nin oy oranı %1-5 bandında kalır.
    Yerel seçimlerde Türkiye’nin her noktasında gönül isterdi ki MHP genel merkezi doğru tercihler yapsın, kazanmak için seçimlere girsin. Ancak bu yapılmadı. Biz net konuşuyoruz. Türkiye’yi kucaklayan, Milliyetçi, Türkiye bir Türk devletidir resmi dili Türkçedir diyen, iktidara yürüyen bir MHP iktidarı düşlüyoruz. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayanları, bu ülkeyi seven, bu ülkenin bekası ve menfaatleri için çalışanlar, Milliyetçiler, Ülkücüler ile, bu ülkeyi bölüp parçalamaya çalışanlar, ihanet ve hıyanet içinde olanlar diye ayırıyoruz. Partileri sembol olarak görüyoruz. Yerel seçimlerde, tabi ki MHP adaylarına destek vereceğiz; ancak MHP adaylarının kazanma şansı olmayan bölgelerde parti ayrımı yapmadan kazanma şansı olan Milliyetçi, Ülkücü adaylara destek vermeliyiz. Çünkü bu ülke bizim. 
 Diyarbakır, Şanlıurfa, Şırnak, gibi yerlerde, MHP yanlış politikalar ile çok etkisiz kaldı. Bu bölgelerde BDP ve AKP adayları çekişiyor.  Bu durumda BDP’mi? AKP’mi sorusu sorulmalı? AKP’ye verilmelidir. Sonrada MHP bu bölgelerde neden bu hale getirildi bunun hesabı sorulmalıdır. Muş, Van gibi illerde MHP neden bu kadar etkisiz kaldı? Kars, Ağrı, Iğdır neden boş bırakıldı bunun hesabı 30 Marttan sonra sorulmalıdır.
Aytaç Durağı tebrik etmek gerek Adana çok önemli idi. Sayın Devlet Bahçeli kendisine sahip çıkmamasına rağmen tarihi sorumluluğu yerine getirip. İki yanlış bir doğru yapmaz deyip; MHP adayı Hüseyin Sözlü lehine adaylıktan çekildi. Adana ve Mersin gerçekten çok önemlidir. Mersinde Burhanettin Kocamaz ve Adana’da Hüseyin Sözlüye tam destek verilmeli ve bu iki il mutlaka MHP’de kalmalıdır. 
    Ankara ve İstanbul AKP’den mutlaka alınmalıdır. Ancak MHP bu illerde de çok pasif kaldı bu durumda İstanbul’da Mustafa Sarıgül’e, Ankara’da ise Mansur Yavaşa destek verilmeli aksi takdirde İstanbul yine Kadir Topbaşa; Ankara’da ise Melih Gökçe kalacak. Recep Tayyip Erdoğan ise daha da fütursuzca ilerleyecek. 
Biz bu ülke bizim diyoruz. Ülke çıkarlarını düşünüyoruz. İktidara yürüyen, Türkiye bir Türk devletidir. Resmi dili Türkçedir. Türkiye Türklerindir, Türkiye de yaşayıp bu ülkenin bekası için çalışan tüm halklar aynı haklardan yararlanır diyen bir MHP; Tüm dünya Türklerinin umudu olan, MHP iktidarında dünya satranç tahtasının en az kalesi olacak bir Türkiye için çalışıyoruz.

                                      Oğuz Hocaoğlu