Türk Time yazarı Talat Atilla iddiasında göre; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’le ilgili eski bir AKP'li vekilin kuyumcu dükkanına işletilmesi için bırakılan Gül ailesinin kilolarca altını buhar oldu.

Eskiden AK Parti’de milletvekilliği yapmış bir kişinin kuyumcusunda işletilen Abdullah Gül Vakfı’na ve Hayrünnisa Gül’e ait altınların buhar olduğunu ileri süren Atilla, yaşanan tüm gelişmeleri okurlarıyla paylaştı.

"Aldığım bilgilere göre Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ve eski bir AK Parti milletvekilinin karıştığı bir olay, Türk siyasetinin en ilginç vakalarından birisi olmaya aday." diyen Atilla, 27.02.2015 tarihinde kurulan Abdullah Gül Vakfı'nı hatırlattı.

PARAYI FAİZE DEĞİL ALTINA YATIRIR

"Abdullah Gül Vakfı, parasını faize yatırmamak için varlıklarını altına çevirerek biriktirmeyi tercih eder." bilgisini paylaşan Atilla, "Bu süreç normal seyrinde giderken Abdullah Gül'ün bir yakını, biriken altınların kazancını az bulmuş olacak ki, dahiyane bir yöntemle altınları çoğaltmanın formülünü bulur!" dedi.

11 KİLOGRAM ALTIN

Gül'ün "yakını" olan ismin Abdullah Gül Vakfı'na ait altınları işletmesi için bir kuyumcuya verdiğini aktaran Atilla, Ankara Ulus'ta bulunan bu kuyumcunun uzun süre bu altınları işlettiğini aktardı. Kuyumcuya verilen altının miktarının ise 11 kilogram olduğunu ifade etti.

"Kazançtan memnun olan Abdullah Gül'ün yakını hızını alamaz ve Hayrünnisa hanımın da ne kadar altını varsa hepsini derleyip toparlayıp aynı kuyumcuya işletmesi için getirir." diyen Atilla, bu kuyumcunun eski bir AKP'li milletvekili olduğunu aktardı. Gül'ün "yakını"nın hızını alamayarak Gül çiftinin kızının düğününde takılan altınları da bu kuyumcuya götürdüğünü aktaran Atilla, "Ve bir gün tüm hesaplar karışır, her şey birbirine girer!" dedi.

KUYUMCU İFLAS ETTİ, ALTINLAR KAYBOLDU!

"Eski Ak Parti Milletvekili ve kuyumcu, iflas ettiğini söyleyerek ortadan kaybolur!" diyen Atilla, devamında yaşananları şöyle aktardı:

Olayı öğrenen Abdullah ve Hayrünnisa Gül çifti şoka girerler ve yakınları olan kişiyi yanlarından uzaklaştırırlar!

Altınların akıbetini merak ediyorsunuzdur!

Yazayım;

Buhar!

Kuyumcu!

Yazayım;

Buhar!

Ya altınları kuyumcuya taşıyan kişi !

Yazayım;

Ankara'da!”

Editör: TE Bilişim