Amerika Birleşik Devletleri ülkelerinde nüfus çeşitliliğini sağlamak adına her yıl kalıcı göçmen vizesi yani Green Card kurasıyla ikamet hakkı tanıyor.
Daha üniversiteye başlamadan işsiz kalacağım telaşına düşen gençlerimiz, mezun olduktan sonra işsizlikle boğuşmaya devam ediyor. Pandemiyle birlikte iyice iki büklüm olan aileler, ne yapacağını bilemeyen gençler de çareyi kendini yurt dışına atmakta görüyor.

Prof. Dr. Güner Sönmez yaptığı paylaşımda Green Card kazana gençlerin videosunu paylaşarak  “ “Şapkayı önümüze koyup düşünmenin vakti geldi de geçiyor. Gençlerimiz neden akın akın yurt dışına gidiyor? Pırıl pırıl ve genç zihinleri niye elimizde tutamıyoruz. Fırsat eşitliği, liyakat, hakkaniyet gibi değerleri tam anlamıyla sağlamadıkça bu kan kaybı devam eder.” ifadelerini kullandı.

GREEN CARD NEDİR?

Her yıl binlerce vatandaşın yoğun ilgiyle başvurduğu Green Card yani Yeşil Kart, Amerika Birleşik Devletleri‘nde süresiz yaşama ve çalışma hakkı veren geçici bir kimlik belgesidir.
Birleşik Devletler'e yerleşim hakkı kazanmış yaklaşık 13,2 milyon Yeşil Kart sahibinin olduğu ve bunların arasından yaklaşık 8,9 milyon kişinin ABD vatandaşlığına geçtiği tahmin edilmektedir.