Türkiye'yi hafta başından itibaren etkisi altına alan kar yağışı 12 şehirde eğitime engel oldu. Valiliklerden yapılan açıklamalara göre Tokat, Elazığ, Karabük, Bolu, Bursa, Ordu, Samsun, Bartın, Artvin, Düzce, Kilis ve Nevşehir'de eğitime ara verildi.

TOKAT'TA EĞİTİME KAR ENGELİ

Tokat'ta merkeze bağlı köy ve beldelerdeki okullarda yarın (Bugün) eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı. Tokat Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji'den alınan bilgiler doğrultusunda, kentte kar yağışının devam etmesinin beklendiği ve yollarda buzlanma oluşabileceği belirtildi. Bu nedenle, il merkezine bağlı köy ve beldelerdeki okullarda eğitime yarın için ara verildiği ifade edilen açıklamada, il merkezindeki okullara taşımalı olarak gelen öğrencilerin ise yarın izinli sayılmalarının uygun görüldüğü kaydedildi. İl merkezindeki okullarda ise eğitim-öğretimin devam ettiği belirtildi.

KAR ELAZIĞ'I DA VURDU

Elazığ kent merkezi ve bağlı köylerde ise taşımalı eğitime yarın (Bugün) ara verilmesi kararlaştırıldı. Elazığ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda, kentte yarın yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları beklendiği belirtildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle, il merkezi ve merkeze bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullarda taşımalı eğitime yarın için ara verildiği kaydedilen açıklamada, taşımalı sistemden faydalanmayan öğrencilerin ise eğitime devam
ettğii ifade edildi.

ORDU'DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Tüm yurtta olduğu gibi Ordu'da da devam eden kötü hava koşulları, yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Havaların ısısının iyice düşmesiyle birlikte Ordu'da iç kesimlerde başlayan kar yağışı nedeniyle Akkuş ilçesinde 23, Korgan ilçesinde 10, Kumru ilçesinde 5 olmak üzere toplamda 38 köy yolu ulaşıma kapandı. Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamada, Akkuş ilçesinde, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu hariç olmak üzere tüm okullar bugünden itibaren 3 gün, Çaybaşı ilçesinde, İlküvez beldesinde, Kapılı ve Göksu köyündeki okullar bugünden itibaren 2 gün, İkizce ilçesinde, Yoğunoluk, Devecik, Şenbolluk ve Kaynartaş beldelerindeki okullar yarından itibaren (Bugün) 2 gün, Gürgentepe ilçesinde, ilçe genelindeki tüm okullar yarından itibaren 2 gün, Korgan ilçesinde, ilçe genelindeki tüm okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Öte yandan, Ordu valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Özel İdaresi'nce, Akkuş, Korgan ve Kumru ilçelerinde kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmalarının, 76 ekip ve 102 iş makinesi ile birlikte sürdürüldüğü ifade edildi.

SAMSUN'DA KARA TESLİM OLDU

Samsun'da kar yağışı nedeniyle Alaçam, Atakum ve Tekkeköy ilçelerindeki bazı okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Samsun Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde yarın için (Bugün) eğitime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, Alaçam ilçesindeki taşıma merkezli okullarda, Atakum ilçesinde Özören, Yeşiltepe ve Sarayköy'de taşımalı okullarda, Tekkeköy ilçesinde ise Güzelyurt İlk-Ortaokulu, Yaylageriş İlk-Ortaokulu, Yağbasan İlk-Ortaokulu, Büyüklü İlk-Ortaokulu, Kutlukent Şehit Uğur Birinci İlk-Ortaokulu ve Büyüklü Anadolu Lisesinde eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi. Samsun'un Çarşamba ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verdiklerini söyledi. Aktaş, kar yağışı dolayısıyla Çarşamba ilçesinde tüm ilk, orta ve liselerin Çarşamba günü tatil edildiğini açıkladı.

BARTIN'DA DA OKULLAR TATİL

Ulus ilçesindeki okullarla merkeze bağlı Arıt beldesinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda, kar yağışı nedeniyle yarın (Bugün) için eğitime ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Ulus ilçe merkezi ile bağlı köylerdeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verilmesi kararı alındığını söyledi.

Merkez ilçeye bağlı Arıt beldesinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime yarın için ara verildiğiini ifade eden Şeker, "Kent merkezi ve diğer ilçelerimizdeki durum kar yağışına bağlı olarak yarın sabah değerlendirilecek" dedi.

BURSA'DA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda sorun yaşanmaması için 1 gün tatil edildi.

ARTVİN'DE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Artvin kent merkezinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Artvin Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışının akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam ettiği, bu nedenle il merkezindeki tüm ilk, orta ve lise düzeyindeki eğitim kurumlarının 11 Aralık Çarşamba günü tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, il merkezi ile Hopa, Murgul ve Borçka ilçelerindeki kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelin, kar yağışı nedeniyle 11 Aralık'ta idari izinli olduğu da kaydedildi.

DÜZCE KARA TESLİM

Yoğun kar yağışı nedeniyle Yığılca ilçesinde eğitime yarın için (Bugün) ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, olumsuz hava koşullarının yarın da etkisini sürdürmesinin beklenmesi nedeniyle Yığılca'da eğitimin bir gün tatil edildiği bildirildi. Valilik tarafından akşam yapılan açıklamaya göre, Kaynaşlı ilçesinde de okullar yarın tatil edilmişti.

KİLİS'TE EĞİTİME ARA

Kilis Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda yarın için (Bugün) eğitime ara verildiği bildirdi. Kilis'te akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Kilis'te 11 Aralık çarşamba günü Valilik tarafından ilk, orta ve liselerde eğitim veren resmi ve özel okullarda eğitimi ara verildiği bildirildi. Kar yağışının geçe geç saatlerde şiddetini attırması bekleniyor.

NEVŞEHİR'DE OKULLAR TATİL

Etkili kar yağışı nedeniyle kent genelinde okullarda eğitime yarın için (Bugün) ara verildi. Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın okulların tatil edildiğini belirtildi. Açıklamada, il genelinde ilk, orta ve liselerde yarın için eğitime ara verildiği bildirildi.

KARABÜK'TE KARA TESLİM OLDU

Karabük'te yoğun kar yağışı nedeniyle Safranbolu ve Yenice ilçelerinde taşımalı eğitime yarın için (Bugün) ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 3 gün önce başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı kaydedildi.

Vatandaşların yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunulan açıklamada, Safranbolu ve Yenice ilçeleri ile bağlı belde ve köylerde, taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

BOLU VALİSİ TWITTER'DAN DUYURDU

Bolu'da iki gündür kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilirken, Bolu Valisi İbrahim Özçimen sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Bolu, Mengen, Gerede, Mudurnu ve Göynük'te yarın için (Bugün) okulların kar yağışı nedeniyle tatil edildiğini açıkladı.

Editör: TE Bilişim