ÖMER ŞAHİN / Radikal - İçişleri Bakanlığı koltuğuna Ala'nın oturmasıyla gözler Vali ve Emniyet Müdürleri Kararnamesi'ne çevrildi. 60 kişinin görev yerinin değişeceği belirtiliyor.
Türkiye 'yi sarsan ve siyasetteki dengeleri altüst eden 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası, emniyet müdürlüklerinde başlayan görevden almaların üst makamlara kadar sıçraması bekleniyor. İçişleri Bakanlığı'na dün Efkan Ala'nın gelmesinin ardından gözler Vali ve Emniyet Müdürleri Kararnamesi'ne çevrildi. Ankara kulislerinde bugüne kadar görülmemiş kapsamda bir değişikliğin olabileceği söyleniyor. 20 vali ve 40 il emniyet müdürünün değişebileceği konuşuluyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi olayları sonrası yapmayı düşündüğü vali-emniyet müdürleri operasyonunun böylece 17 Aralık'la birleşerek daha kapsamlı olabileceği ifade ediliyor. Başbakan Erdoğan'ın değişiklik için kabine revizyonu ve Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısını beklediği kaydedildi. Başbakan Erdoğan'ın 3'lü imza gerektiren bu atamalar için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir ön görüşme yaptığı da tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilişim