Habertürk gazetesinden Seçkin Ürey, Zencani’nin Türkiye 'deki şirketi Kont Group ve Kozmetik’i devrettiği Merve Irmak'a ulaştı. Habere göre, Sefaköy’de sadece bir arabanın geçebileceği genişlikte ara sokakta, boyasız üç katlı bir binanın ikinci katında oturan Irmak, 1979 doğumlu olduğunu söyledi. Önce şirketi aldığını söyleyen Irmak, parayı nasıl ödediği, sermaye sahipliği ve başka bir ticari faaliyeti gözükmediği yönündeki ısrarlı sorular üzerine “Orada çalışıyorum” dedi.

Irmak, Babek Zencani'yi birkaç defa gördüğünü söyledi. Habere göre görüşme pazar günü gerçekleşti. Irmak pazartesi Habertürk muhabirine pazartesi şirketten kendisini aramasını söyledi. Ayrıca piyasada ticari davalarla tanınan bir avukatın müvekkili olduğunu söyleyerek, onunla görüşmelerini istedi. Ancak gazete , Kont Group'u dün aradığında Irmak’a ulaşamadı, avukat da not bırakılmasına rağmen geri dönmedi.

 

 

2012'DE KARA LİSTEYE ALINDI

Habertürk'ün haberinde Zencani'ye dair bilgiler de yer aldı. Buna göre Zencani ilk önce Aralık 2012’de AB'nin kara listesine alındı. Ardından da ABD’den kendisiyle ilgili açıklamalar geldi. AB, Zencani ve onun Malezya, İsviçre ve Dubai'deki şirketlerini kara listeye alırken, Kont Group ve Kozmetik’le Kont Bank'ı dışında bıraktı. ABD ise Zencani'yi nisan ayında listeye alırken, Türkiye'deki iki şirketi de yaptırım kapsımına aldı. Kont Kozmetik'in Kont Bank'ı sattığına dair çelişkili haberler bulunurken, ABD hâlâ Kont Kozmetik tarafından kontrol edildiğini kabul ediyor. 

SERMAYE ARTTI, 1 AY SONRA IRMAK ALDI 

Zencani, 2007'de adı Kont Group ve Kozmetik'i kurdu. 200 bin liralık sermayenin 198 bin liraya denk hissesi Zencani'ye, 2 bin lirası İranlı Soraya Asadi'ye aitti. 2 Ocak 2013'te 200 bin liradan 6 milyona sermaye artırımı yapıldı. Artırım ortaklar ve geçmiş yıllar kâr hesabından karşılandı. Zencani'nin sermayedik payı 5 milyon 998 bin liraya çıktı. Asadi'nin aynı kaldı. Merve Irmak, 1 Şubat'ta Zencani'ye ait olan sermayeye denk hisselerin tamamını devraldı. Asadi yine küçük ortak kaldı.  Irmak'ın Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'ndeki bilgilerinden yola çıkarak yaptığımız taramada, başka bir ticari faaliyeti olmadığını gördük. Herhangi bir işletmenin eski ortaklar listesinde de yer almıyor.

 

Editör: TE Bilişim