130 adrese baskın yapan polis ekipleri, sahte kanser ilaçlarını piyasaya sürdüğü iddia edilen çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul başta olmak üzere 9 ilde sahte ilaç operasyonu gerçekleştirildi. Türkiye’de bulunmayan kanser ilaçlarının sahtesini piyasaya sürdüğü iddia edilen çok sayıda kişi gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından sahte ilaç çetesine operasyon yaptı. Polis, İstanbul başta olmak üzere 9 ilde 130 adrese eşzamanlı baskın yaptı. Baskın yapılan yerler arasından sahte ilaç kutularının basıldığı matbaa ve imalathaneler de bulunuyor. Operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Türkiye’de bulunmayan kanser ilaçlarının sahtesini ürettiği ve piyasaya sürdüğü ileri sürüldü. Zanlıların ayrıca son kullanma tarihi geçmiş ilaçları da yeniden paketleyerek sattıkları öne sürüldü.

İstanbul'da gözaltına alınan şüpheliler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. Polisin adreslerdeki aramaları sürüyor.


 

Editör: TE Bilişim