İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi Balo Sokak'ta saat 11.00 sıralarında bir patlama meydana geldi. Gelen ilk bilgilere göre biri canlı bomba olmak üzere iki ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

ABD UYARMIŞTI

13 Mart Pazar günü yaşanan Ankara saldırısından önce resmi sitesinden vatandaşlarını uyaran ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, dün bir uyarı daha yayınlayarak İstanbul'un da aralarında bulunduğu 4 ili uyarmıştı. Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'da yaşayan vatandaşları olası bir saldırıya karşı uyaran ABD Büyükelçiliği, atandaşlarını ulaşım noktaları, hükümet binaları ve kalabalık meydanlarda gerçekleşebilecek terör saldırılarına karşı dikkatli olması konusunda uyarmıştı.

VALİ "İTİBAR ETMEYİN" DEMİŞTİ

Bu uyarının ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin, kentte Nevruzla ilgili gerekli her türlü tedbirin en üst seviyede alındığını belirterek şu ifadelere yer vermişti: "Her türlü tedbiri aldık. Biz vatandaşımızı, abartılı birtakım haberlerle veya duyumlarla paniğe sevk edici bu tür davranışların doğru olmadığını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda dikkatli ve uyanık olmalarını ve özellikle sosyal medyanın da kontrolsüz şekilde kullanımıyla ortaya çıkan sansasyonel birtakım haberlere itibar etmemelerini rica ediyorum."

Editör: TE Bilişim