11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kayseri Erkilet Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "Doğrusu bir gazeteye, gazeteciye saldırı, bu fiili olur. Sözlü olur, başka türlü olur. Ama bunların hiç biri tasvip edilmez. Bunların hepsi çok yanlış. Ümit ediyorum ki bunlara bir son verilir. Onun içinde çok kesin bir tavır koymak gerekiyor" dedi.

Kendi adını taşıyan üniversitenin akademik yıl açılışına katılmak üzere Kayseri'ye gelen 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erkilet Havalimanı'nda, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Genel olarak basınla ilgili bir olumsuzluğun olduğu bir gerçek. Bunun hemen değişmesi gerekir. Bu Türkiye'ye yakışmayan bir durum. Sanki böyle bir kültür gelişiyor. Bunu doğrusu çok tehlikeli bulurum. Dolaysıyla çok kesin talimatların verilip, bu şeyin geçmesi lazım. Geçmişte de bu tür olayları Türkiye yaşamıştır. Bugünkü dönemde böyle bir şey düşünülemez. Doğrusu bir gazeteye, gazeteciye saldırı, bu fiili olur, sözlü olur, başka türlü olur. Ama bunların hiç biri tasvip edilmez. Bunların hepsi çok yanlış. Ümit ediyorum ki bunlara bir son verilir. Onun için de çok kesin bir tavır koymak gerekiyor bu tür yanlışlara. Talimatlar verilmesi gerekiyor, bu işleri yapanlar mutlaka cezalandırılmalı ve herkes daha dikkatli olmalıdır."

BAZI BÖLGELERDE SIKINTI VAR

Abdullah Gül, seçim güvenliği ve sandıkların taşınmasıyla ilgili bir başka soruya da, "Seçim güvenliğiyle ilgili hükümetler gerekli tedbirleri alır. Türkiye'de seçimler şu ana kadar en temiz şekilde yapıldı. Bu kez de en güvenli şekilde yapılacağını tahmin ediyorum. Tabii ki gerçekçi de, realist de olmak gerekir. Bazı şehirlerimizde, bölgelerimizde sıkıntılar var. Dolayısıyla oralarda daha fazla tedbir alınmalıdır. Bu tedbirleri de Türkiye alacak güçtedir" karşılığını verdi.

Abdullah Gül, havaalanındaki açıklamalarının ardından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i makamında ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim