Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında yaralanan asker ile Van'ın Gürpınar ilçesinde aracın devrilmesi sonucu yaralanan askerin, kaldırıldıkları hastanede şehit olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 18 Mayıs Çarşamba günü konvoy emniyeti için görevlendirilen zırhlı aracın, Şemdinli-Aktütün karayolunda intikali esnasında teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralanan askerin, hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğü belirtildi.

Van'ın Gürpınar ilçesindeki operasyonlar kapsamında bölgeye intikal eden aracın kaza yapması sonucu ağır yaralanan askerin kaldırıldığı hastanede şehit olduğu kaydedilen açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırı ve olayda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Yaralı polis memuru Erbaş şehit oldu

Diyarbakır'da teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan polis memuru Mücahit Erbaş, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) şehit oldu.

Adana'da polise saldırı 1 şehit

ADANA'da evrak dağıtımı yapan polis memuru Yılmaz Bozkurt, uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu.
Motosikletli 2 saldırganın yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. 

 

Olay saat 10.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, motosikletli saldırgan Gülbahçesi İlköğretim Okulu önünde evrak dağıtımı yapan Dağlıoğlu Polis Merkezi'nde görevli sivil polis memuru 45 yaşındaki Yılmaz Bozkurt'a tabancayla ateş açtı. Başlarında kask olan ve yüzleri görünmeyen saldırganlar, olay yerinden kaçarken başına, göğsüne ve karnına 3 kurşun isabet eden polis memuru Yılmaz Bozkurt, ağır yaralı olarak Özel Acıbadem Adana Hastanesi'ne götürüldü. Şuuru kapalı olarak hastaneye getirilen 3 çocuk babası Bozkurt'a acil müdahale edildi. Adana Valisi Mustafa Büyük ile Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de hastaneye gelerek bilgi aldı. Bu sırada polisin haber merkezinden meslektaşlarına kan anonsu yapıldı. 

Mersin'in Aydıncık İlçesi nüfusu kayıtlı olan polis memuru Yılmaz Bozkurt, yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamayarak şehit oldu.

8 Terörist Öldürüldü

Genelkurmay, Mardin ve Şırnak'taki operasyonlarda dün toplam 8 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamada, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 6 ve Şırnak'ta 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

 

Editör: TE Bilişim