Vatandaşa ”Gavat” diyen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’tan sonra şimdi de Erzurum Vali yardımcısı Ertuğrul Egemen tartışılmaya başlandı. 35 yaşındaki Vali yardımcısı şimdi de, 5. vukuatı ile anılıyor. Vali yardımcısının da öğrenci velileri ile muhtarlara ”Şerefsizler” dediği öne sürüldü.
gazeteport’un haberine göre; kendisini görüp ayağa kalkmayanlara fırça atan, kapalı salon toplantısında İstiklal marşı çaldırmayan Vali yardımcısının, daha önce Kaymakam olduğu Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde de tepki çeken davranışları olduğu ortaya çıktı. Egemen’in tartışılan vukuatları şöyle:

 

ŞEREFSİZLER: 2009 yılında Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde Kaymakam olan Ertuğrul Egemen’in, kendisini şikayet eden vatandaşlara “Beni şikayet eden bazı şerefsizler iyi bilsinler ki Hazro benim için bitmiştir” dediği öne sürüldü. Belediye Başkanı ve AK Parti İlçe Başkanı, kaymakamın görevden alınmasını istedi. Egemen ise, “İftiraya kurban ediliyorum “dedi.
 

2. ŞEREFSİZLER: Kaymakam Egemen’in bir süre sonra bir toplantıda bu kez muhtarlara ”Lan şerefgsizler” dediği öne sürüldü. Sarıerik köyü Muhtarı Kasım Tatlı, Kaymakamnı Diyarbakır Valiliğine şikayet etti. Daha sonra da muhtar Tatlı görevden alındı.
 

HAZRO MU HANZO MU ? :  Kaymakam Egemen, Hazro ilçesinin adını da beğenmedi ve ilçenin ‘Hanzo’ diye anıldığı için adının değiştirilmesi yönünde anket yaptı. Ancak halk ankete tepki gösterdi. Kaymakamın  Hazro’lulara ”Sivas halkı ile aranızda dağlar kadar fark var’ dediği de öne sürüldü.
 

AYAĞA KALKMAYANLARA FIRÇA: Erzurum İl Genel Meclis salonuna girişinde ayağa kalkmayanlara kızan 35 yaşındaki Vali Yardımcısı Egemen, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine ”Bizim devlet geleneğimizde içeriye büyük girdiği zaman ayağa kalkılır. Bir daha böyle bir şey görmek istemiyorum” dedi. Baro Başkanı salonu terketti.
 

İSTİKLAL MARŞI: Egemen son olarak da Erzurum’da İşkur’a ait bir törende banttan İstiklal Marşı okunmasını istemedi ve “Kapalı alanlarda İstiklal Marşı okunmuyor. Bunun genelgesi var” dedi ve töreni İstiklal Marşı çalınmadan başlattı.

Editör: TE Bilişim