Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın dünkü açıklamaları, bütçe görüşmeleri için TBMM'de bulunan AK Parti milletvekillerini rahatlattı. Arınç'ın konuşmasını iktidar kulisinde takip eden yazarımız Abdülkadir Selvi, AK Parti milletvekillerinin nabzını tuttu. Selvi, soruşturmada adın geçen 4 bakanın istifalarını sözlü olarak Erdoğan'a sunduğu söylentisini paylaşırken, beklenen kabine değişikliğinin cuma gününden sonra yapılacağı, 7 ile 12 arasında bakanın değişeceğini aktardı.
Selvi'nin izlenimleri şöyle:
"Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarını Meclis'te AK Parti milletvekilleriyle birlikte izledim. Böylece aynı zamanda AK Parti milletvekillerinin nabzını tutma imkanım oldu. Arınç'ın açıklaması yaklaşırken iktidar kulisinde TV ekranlarının hemen karşısına koltuklar çekilip, küçük çaplı bir tribün oluşturulmaya başlandı. Ne zaman ki Bülent Arınç ekranda gözüktü, milletvekilleri kulisteki üç TV ekranının başına toplandılar. Muhalefet kulisinde de 2 ekran vardı, milletvekilleri ekranın başına toplanmış, açıklamayı takip ediyorlardı.
"Moraller yerine geldi"

Hükümetin nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyordu. Bülent Arınç dedi ki, 'Hükümetin yolsuzluklardan yana tavır almasını kimse beklemesin. Bir yolsuzluk varsa yargı bunun kökünü kazımalıdır' Bu duruş milletvekillerini rahatlattı. Bülent Arınç, 'Nereye kadar gidiyorsa oraya kadar gidilmelidir' deyince moralleri yerine geldi. 'Adımız ak, alnımız ak' yorumları yapılmaya başlandı. Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantıda çok isabetli kararlar alındı. Adı 'Ak' olan parti, kendi geçmişine ters düşmedi. Bu açıdan tutarlı davrandı."
"4 bakan istifasını sundu söylentisi"

Bu arada Ankara kulislerinde cevabı en çok aranan soru, çocukları gözaltına alınan Bakanların durumuydu?Bu bakanların Başbakan'a sözlü olarak istifalarını sunduğu söyleniyor. Belediye Başkanlığına aday olan bakanlar nedeniyle kabine değişikliği yapılacak. Bütçenin bitmesi bekleniyor. Cuma günü bütçe bitiyor. Cuma gününden sonra kabine değişiyor. Sadece aday olan 3 bakanla birlikte, sözlü olarak istifasını veren 4 bakan mı değişecek? Başbakan büyük bir mücadeleye giriyor. Sanıyorum yeni süreç kabine değişikliğine de yansıyacak. Kulislerdeki beklendi kabine değişikliğinin 9-12 arasında olacağı yönünde. Ama sadece 7 bakan değişecek diyenler de var.

Editör: TE Bilişim