Gazeteci Ahmet Hakan CNN Türk'teki programının ardından evinin önünde saldırıya uğradı ve hastaneye kaldırıldı.

VÜCUDUNDA KIRIKLAR VAR

Hastanede müdahalesi yapılan, Hakan'ın hayati tehlikesi bulunmadığı, burnunda ve kaburgasında kırıklar olduğu öğrenildi. Saldırı haberini alan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat ErginHürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök ve DHA Genel MüdürüUğur Cebeci de hastaneye gitti.


OTOMOBİLLE KAÇTILAR

Saat 00.35'te 34 VY 7765 plakalı siyah Honda marka otomobille gelen 4 kişiden biri korumasına yönelirken, diğer üçü Ahmet Hakan'a saldırdı. Hakan'ı darp eden saldırganlar otomobilleriyle kaçtı.

GEÇEN AY HÜRRİYET GAZETESİ'NE 2 SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Öte yandan, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a düzenlenen bu saldırı geçtiğimizEylül ayında İstanbul ve Ankara'daki saldırıları akıllara getirdi. 6 Eylül ve 8 Eylül günlerindeHürriyet'in İstanbul'daki merkezine saldırılar düzenlenmişti.

 

TEHDİT EDİLMİŞTİ

Hürriyet'e saldırıya katılan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul MilletvekiliAbdurrahim Boynukalın, Hakan'ı tehdit etmişti. Boynukalın, Hürriyet'e yapılan ikinci saldırıdan sonra çekildiği ortaya çıkan görüntülerde Ahmet Hakan'ın Nişantaşı'ndaki evinin önüne gitmeyi düşündüğünü belirterek, "Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak olmuş" demişti. Star gazetesi yazarı Cem Küçük de köşesinde "İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hâlâ hayatta kalabiliyorsun" diye yazmıştı.

Editör: TE Bilişim