Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim mitingi için Diyarbakır'a bir  gün önceden geldi. Şehirdeki temaslarını tamamlayan Davutoğlu, Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Mitinge yarım saat geçen katılan, konuşmasına ise bir saat gecikmeli başlayan Davutoğlu'nun mitinginde sadece platformun ön tarafının dolu olması dikkat çekti. AKP'nin meydanı daraltmak için platformu öne çektiği, polis, güvenlik noktalarını da platforma yakın kurduğu görüldü.

Mitingin yapıldığı İstasyon Meydanı'nda 3 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılışlar adıyla miting düzenlemişti. Kamu kurumlarının çabalarıyla mitinge katılım artırılmaya çalışılmıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mitingine de katılım sağlamak için Diyarbakır'ın merkez 4 ilçesi dışındaki ilçelerine 'en az 130 minibüs katılım' talimatı verildiği öğrenildi. Buna rağmen bugün yapılan mitingde istenilen kalabalığa ulaşılamadığı gözlendi.

ASKERİ BÖLGEDEKİ YOLU KULLANARAK OTELE GEÇTİ

Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır'a indikten sonra ilginç bir güzergah kullandı. Davutoğlu, bugüne kadar hemen bütün siyasetçilerin kullandığı ve Bağlar ilçesinden geçen Diyarbakır-Mardin yolu-Sento Caddesi yerine 'seçim otobüsüyle' askeri alandaki yolu tercih etti. Muharip Hava Kuvvet Komutanlığının içinden (Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü Komutanlığı) Mardin yolu kavşağına çıkan Başbakan Davutoğlu, buradan da kalacağı otele geçti. Davutoğlu'nun güvenlik nedeniyle geçmediği Sento Caddesi'nde daha önce bir astsubay başından vurularak şehit edilmişti.

Editör: TE Bilişim