İtalya'daki IOM Sözcüsü Flavio Di Giacomo,Twitter'da yaptığı açıklamada,"Lampedusa'daki görgü tanıklarının ifadelerine göre 84 kişi kayıp" dedi. İtalyan Sahil Güvenliğinin bildirdiğine göre ise, botta bulunan sığınmacılardan 26'sı İtalyan ticaret gemisi tarafından kurtarıldı. Denizde zor durumda kalan sığınmacıların uydu telefonuyla İtalyan Sahil Güvenliği'ne ulaştıkları, yerlerinin Libya açıklarında tespit edilmesinden sonra kurtarıldıkları belirtildi. 

İtalyan ticaret gemisinin zor durumdaki bota ulaştığında botun su almakta olduğu öğrenildi. Botun 100 kişi kapasiteli olmasından ötürü, sahil muhafaza görevlileri en az 80 sığınmacının denizde kaybolmuş olduğunu tahmin ettiklerini ifade etti. Kurtarılan sığınmacıların daha sonra sahil muhafaza botu ile İtalya'nın Lampedusa adasına götürüldüğü kaydedildi. 

IOM'un verilerine göre, 2014 yılından bu yana savaş ve yoksulluktan kaçan 350 binden fazla sığınmacı, Libya - İtalya rotasını izleyerek Avrupa'ya ulaştı. Sadece geçtiğimiz yıl ise 3800 - 5000 arasında insan Akdeniz'de kayboldu. Birleşmiş Milletler verilerine göre, bu yıl 1261 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Editör: TE Bilişim