İddiaya göre, İlyas Sarıoğlu isimli vatandaş, iki taksiti geciktirince kızını dershaneden kovmuşlardı.

Haberin yalan çıktığını görüntüleriyle izlediniz. Bugün yeni bir perde açıldı.

"Dershaneler bizi mağdur etti" diyen vatandaşın, geçtiğimiz yıl evladını bir başka dershaneye kaydettirip 1 yıl boyunca hiç para ödemediği ortaya çıktı.

Biz söylemiyoruz. Bakın o dershanenin sahibi neler anlatıyor...

Haber fotoğrafında gördüğünüz bu şahıs, dershanelerin kızını kendisine düşman ettiğini söyleyen bir baba... Kamuoyu İlyas Sarıoğlu isimli bu veliyi Yeni Akit Gazetesi'nin manşetiyle tanımıştı.

Baba İlyas Sarıoğlu, FEM Dersanesi 'nde öğretim gören kızının, iki taksit ödeyemedikleri için dershaneden kovulduğunu söylemiş ve bunun da aile içinde huzursuzluğa sebep olduğunu iddia etmişti.

Ancak gerçekler haberimizle çok kısa sürede ortaya çıktı. "Kovuldu" denilen öğrenci sınıftaydı. Haberde iddia edilenlerin yalan olduğunu bütün Türkiye görmüştü..

Akit Gazetesi'nin yalan haberiyle ilgili çok önemli bir gerçek daha ortaya çıktı.

D.S. isimli öğrencinin geçen yıl, Üsküdar Pi Analitik Dershanesine gittiği, veli İlyas Sarıoğlu'nun bu dershaneye bir yıl boyunca hiç ödeme yapmadığı tespit edildi.

Ahmet Atış : "Bu öğrencimiz 2012-2013 öğretim yılında bizim öğrencimizdi. 2012-2013 öğretim yılında bize hiç ödeme yapmadı.

Denildiği kadar mağdur bir aile çocuğu değildir."

Dershane sahibi Ahmet Atış, gazetede iddia edildiği gibi, Sarıoğlu Ailesinin borcunu ödeyemeyecek kadar mağdur bir aile olmadığını anlattı.

Atış: "Mağdur bir aile çocuğunun annesi cip binemez.

Evet emeklidir babası. Çok iyi tanıyorum. Ama her emekli mağdur demek değildir.

Bize bir öğretim yılında hiç beş kuruş ödemedi. Bifiil dershanemize geldi. Dershanemizin bütün imkanlarından faydalandı. "

İlyas Sarıoğlu'nu yakından tanıdığını söyleyen Atış, senet yapmadıkları için söz konusu ailenin hiçbir ödeme yapmadığını söyledi.

Dershane sahibi: "Biz hiçbir şey yapmadık. Biz arkadaşlık komşuluk mu diyeyim artık nasıl derlerse herhangi bir işlem yapmadık.

Aradık babasını telefonla aradık tamam tamam dedi. Geçiştirdi. Senet de yapmıyoruz hani karşılıklı şeyimiz var ya."

Üsküdar Pi Analitik Dershanesi Sahibi Ahmet Atış, "Mağdur edildik diyen vatandaşın aslında dershanecileri mağdur ettiğini" vurguladı.

Editör: TE Bilişim