AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın HSYK seçimlerini hükümetin desteklediği Yargıda Birlik Platformu'nun kazanamaması durumunda seçimleri "gayrimeşru sayacağız" demesi gündeme bomba gibi düştü.

HSYK SEÇİMLERİNE "YÜRÜTME DARBESİ"

Yolsuzlukları mahkeme yerine sandıkta aklamaya çalışan ve her fırsatta "sandık kutsaldır" diyen AKP'de Mahir Ünal'ın 12 Ekim'de yaklaşık 12-13 bin civarında hakim ve savcının kullanacağı oyu şimdiden gayrimeşru ilan etmesi ve Hükümetin desteklediği Yargıda Birlik Platformu'nun seçimleri kaybetmesi durumunda "Gereğini yapacağız" diyerek tehditler savurması "Hani sandık kutsaldı" sorusunu gündeme getirdi.

HAKİM VE SAVCILARA GÖZDAĞI

Ünal'ın bu açıklamaları, 12 Ekim'de yapılacak HSYK seçimleri öncesi Yargı mensuplarına bir gözdağı olarak değerlendirildi.

AKPli Mahir Ünaldan HSYK Seçimiyle İlgili ŞOK Açıklama

AKP'DEN HSYK SEÇİMLERİ ÖNCESİ TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA

AKP, HSYK'yı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atadığı üyeler ve Yargıda Birlik Platformu üyeleri ile ele geçirmeyi başaramazsa açık açık seçimleri gayrimeşru ilan edeceğini açıkladı.

HAKİM SAVCILARIN İRADESİNE DARBE

Her fırsatta sandık ve milli İrade diyen AKP, bu açıklamayla 12 Ekim'de Hakim ve Savcıların özgür iradesi ile seçtiği "SEÇİLMİŞ HSYK ÜYELERİNE" darbe yapacağını deklere etmiş oldu. AKP'den gelen bu açıklama açık açık YARGIYA VE DEMOKRASİYE darbe olarak yorumlandı.

AKP'NİN HSYK İÇİN 367 PLANI HAZIR

HSYK seçimlerini Yargıda Birlik Platformu üyeleri dışında kim kazanırsa kazansın Gayrimeşru ilan edeceklerini ilan eden AKP'nin HSYK seçimlerinin kaybedilmesi durumunda bir B planı üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

AKP'li Mahir Ünal, HSYK seçimlerinin kaybedilmesi durumunda "Ne gerekiyorsa yaparız" demişti. Taraf'ın haberine göre AKP'nin bir B Planı üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Buna göre AKP, YBP'nin seçimleri kaybetmesi durumunda bir yasa değişikliği ile halen karar almak için 12 olan salt çoğunluğu artıracak ve böylece HSYK'nın karar almasını engelleyerek kilitleyecek.

HSYK Genel Kurulu’nun toplanabilmesi için gerekli olan salt çoğunluk (12) şartını yapılacak yasal değişiklikle artırmayı planlayan hükümet, böylece kurulun karar almasını engelleyerek çalışmaları kilitlemeyi hedefliyor.

AKP'DEN HSYK İÇİN 367 PLANI

HSYK seçimlerini kaybetmesi durumunda Kurulu kilitlemeye hazırlanan AKP'nin bu tavrı 2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki 367 krizini hatırlattı.

Hatırlanacağı üzere 2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Toplantı yeter sayısı 184 olmasına rağmen, Anayasa Mahkemesi "367" kararını almıştı. Şimdi AKP de HSYK'da aynı planı uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

367'nin mucidi Sabih Kanadoğlu idi. AKP bu aklı Kanadoğlu'ndan mı aldı?

Editör: TE Bilişim