Hakan Şükür’ün partiden istifasıyla ilgili bir tepki de tepki Mehmet Metiner’den geldi.

Metiner, “Sayın başbakanın kendisine gösterdiği olağanüstü değeri hiçe sayıyor. Bari bu değerin hatırına susmayı tercih etsin” dedi. BBC Türkçe Servisi ise Metiner’in, “Bu istifaları başka istifalar izleyebilir mi” yönündeki soruya, “Olabilir, başka arkadaşlar da istifa edebilirler” yanıtını verdiğini aktardı.

Metiner Ayrıca Hakan Şükür'ü hedef alarak “Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Sayın Başbakanın olduğu hiçbir ortamda cemaat ile KCK eş tutulmamıştır, kıyas bile yapılmamıştır”  dedi.

AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün partiden istifasıyla ilgili AKP’ içerisinden ilk tepki Mehmet Metiner’den geldi. “Allah yolunu açık etsin” diyen Metiner, “Sayın başbakanın kendisine gösterdiği olağanüstü değeri hiçe sayıyor. Kimseye göstermediği değeri ona gösterdi. Bari bu değerin hatırına susmayı tercih etsin” dedi.

Metiner, Şükür’ün istifalarla ilgili dershaneleri gerekçe göstermesine ise “Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Sayın Başbakanın olduğu hiçbir ortamda cemaat ile KCK eş tutulmamıştır, kıyas bile yapılmamıştır” dedi.

Metiner, Şükür’ün istifasına ilişkin açıklamasını okumadığını ancak hiçbir AKP’linin KCK ile cemaati bir tutmadığını belirterek, şöyle konuştu:

“İstifasına bahane aramasın. Mertçe ve dürüstçe davransın. Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Başbakanın kendisine gösterdiği olağanüstü değeri hiçe sayıyor. Başbakanın kimseye göstermediği bu değerin hatırına bari susmayı tercih etsin. Başbakanın olduğu hiçbir toplantıda KCK ile cemaati eşdeğer tutmamıştır, kıyaslanmamıştır bile. Bu tür açıklamalar hükümetle cemaatin arasını açmaya çalışan fitne gruplarının değirmenine su taşımaktan başka bir şeye yaramaz.”

‘BUNU TEMENNİ ETMEYİZ AMA…’

Öte yandan BBC Türkçe’nin konuyla ilgili haberinde; Mehmet Metiner’in, “Bu istifaları başka istifalar izleyebilir mi” yönündeki soru üzerine, “Olabilir, başka arkadaşlar da istifa edebilirler. Bunu temenni etmeyiz. Ama bu Hakan Şükür üzerinden Hizmet hareketinin karşı karşıya geldiği anlamına gelmez” yanıtını verdiği ifade edildi.

Editör: TE Bilişim